Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η βρετανική φίρμα επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη στα σκαριά τον διάδοχο της εμβληματικής F1, ενός supercar που έγραψε τη δική του ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, δίνοντας στη δημοσιότητα και τα πρώτα σκίτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυαναμενόμενο υπερ-αυτοκίνητο θα αναπτυχθεί από το τμήμα McLaren Special Operations (MSO), έχει κωδική ονομασία BP23 και διαθέτει τρεις θέσεις. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία από το Woking, θα είναι το πιο πολυτελές, ισχυρό και γρήγορο όχημα παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ.

Παράλληλα, ο CEO της McLaren, Mike Flewitt, αποκάλυψε ότι αρχικά ήθελαν να κατασκευάσουν μόλις 12 μονάδες του μοντέλου, αλλά η ζήτηση ήταν απροσδόκητα υψηλή. Έτσι, δόθηκε η έγκριση για την παραγωγή 106 μονάδων, ακολουθώντας τα χνάρια της F1. Το κόστος αγοράς αγγίζει τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους και μάλιστα όλες έχουν προ-πωληθεί σε επιλεγμένους πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι παραδόσεις του Hyper-GT θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019, με τους μηχανικούς της MSO να συνεργάζονται στενά με τους 106 πελάτες, ώστε κάθε αυτοκίνητο να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις του και να είναι ξεχωριστό.

Το σώμα του οχήματος είναι από carbon, το σασί monocoque carbon και η αεροδυναμική εξαιρετικά λεπτομερής, όπως αρμόζει σε ένα συλλεκτικό, σπάνιο και άκρως ταχύτατο όχημα. Οι πόρτες θα ανοίγουν προς τα πάνω, με τη θέση του οδηγού να βρίσκεται στο κέντρο και τους δύο επιβάτες να κάθονται ακριβώς από πίσω του. Για την κίνηση, φροντίζει ένα υβριδικό σύνολο που αποτελείται από τον V8 4.0 twin turbo βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης