Με τον Lewis Hamilton σε κεντρικό πρωταγωνιστή, η Mercedes AMG παρουσίασε μέσω ενός εντυπωσιακού σποτ το νέο της δημιούργημα, την υπέροχη GT R των 585 ίππων και των προηγμένων τεχνολογιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Beast from the Green Hell», όπως ονομάστηκε χαϊδευτικά το νέο supercar της γερμανικής φίρμας, αποκαλύφθηκε στην πίστα Brooklands της Μ. Βρετανίας, εκεί όπου φιλοξενείται το κέντρο «Mercedes-Benz World», και αμέσως μετά πήγε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood για το παγκόσμιο ντεμπούτο. Το όνομα του αυτοκινήτου παραπέμπει στο Nurburgring, γνωστό και ως «Πράσινη Κόλαση», εκεί δηλαδή όπου εξελίχθηκε, καθώς και στην αποκλειστική απόχρωση «AMG light green magno».

Η νέα AMG GT R θεωρείται ως το ισχυρότερο, ελαφρύτερο και καλύτερα στημένο αυτοκίνητο του τμήματος AMG. Τροφοδοτείται από τον V8 4.0 biturbo κινητήρα απόδοσης 585 ίππων και 700 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο έχει τροποποιηθεί ειδικά. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 318 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρει νέο bodykit, επιπλέον ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, carbon φτερά, splitter, πίσω πτέρυγα και διαχύτη, αυξάνοντας σημαντικά την κάθετη δύναμη στα πολλά χιλιόμετρα. Τροποποιημένο είναι και το κάτω μέρος του οχήματος, βελτιώνοντας τη ροή του αέρα, οι περσίδες στη γρίλια της μάσκας ανοίγουν και κλείνουν ηλεκτρικά, ενώ το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης εννέα σταδίων προέρχεται απευθείας από το DTM.

Πατά σε ελαστικά Μichelin Sport Cup 2, διαστάσεων 275/35 ZR 19 εμπρός και 325/30 ZR 20 πίσω με σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου, το σύστημα εξάτμισης είναι αγωνιστικό, όπως και το ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι τα carbon κεραμικά φρένα είναι προαιρετικά.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η GT R είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της AMG με ενεργή τετραδιεύθυνση, ενισχύοντας τα κρατήματα στις στροφές. Μέχρι τα 100 χλμ./ώρα, οι πίσω τροχοί στρίβουν σε αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστά και σε γωνία 1,5 μοίρα, ενώ άνω αυτού του ορίου στρίβουν ομοίως με τους εμπρός.

Για όποιον ενδιαφέρεται, οι παραγγελίες της «σκληροπυρηνικής» Mercedes-AMG GT R ξεκινούν στις 21 Νοεμβρίου 2016 και οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2017. Η τιμή παραμένει άγνωστη προς το παρόν.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης