Στην έκθεση του Ντιτρόιτ, η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο όχημα το οποίο ανήκει στην κατηγορία των compact SUV και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για το επόμενο μοντέλο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται Xmotion και διακρίνεται για την αιχμηρή σχεδίαση, τις λείες επιφάνειες, τα ογκώδη φτερά, την επιβλητική μάσκα με τις τεράστιες εισαγωγές αέρα και τα ελαστικά παντός εδάφους. Το concept αποτελεί μία εξερεύνηση στο πεδίο του design για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού SUV.

Προβάλει μία δυναμική διάσταση που η εταιρεία αποκαλεί «σκόπιμη δύναμη», διαθέτοντας τρεις σειρές καθισμάτων σε διάταξη 2+2+2 και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξαιρετικούς χώρους για τέσσερις ενήλικες και δύο παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Xmotion concept, περιλαμβάνει συνολικά επτά τμήματα ψηφιακής οθόνης. Οι τρεις κύριες οθόνες και αυτές του αριστερού και του δεξιού άκρου, καλύπτουν το πλάτος του πίνακα οργάνων. Υπάρχει επίσης ένας ψηφιακός καθρέπτης στην οροφή, καθώς και μια κεντρική οθόνη στην κονσόλα.

Οι οθόνες και το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας μπορούν να ελεγχθούν με χειρονομίες και κινήσεις των ματιών. Οι διαισθητικοί έλεγχοι και το σύστημα φωνητικών εντολών επιτρέπουν στον οδηγό να εστιάσει στην οδήγηση, προσφέροντας πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες με έξυπνο, εύκολο και ασφαλή τρόπο.

Η διεπαφή ανθρώπου και μηχανής (HMI) στο Xmotion concept, όπως και ο σχεδιασμός του οχήματος, είναι πολύ απλά. Για παράδειγμα, η εναλλαγή  από τη λειτουργία οδήγησης ProPILOT στη λειτουργία χειροκίνητης οδήγησης και αντίστροφα, μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το PD Commander, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα και στο φουτουριστικό τιμόνι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης