Είναι γνωστό πως οι κατασκευάστριες εταιρείες συνηθίζουν να αγοράζουν αυτοκίνητα άλλων μαρκών κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ενός νέου μοντέλου, προκειμένου να τα συγκρίνουν και να χρησιμοποιήσουν, αν απαιτηθεί, παρόμοιες μεθόδους στην εξέλιξη κάποιου συστήματος ή μηχανικού τμήματος.

Την ίδια τακτική εφάρμοσε και η Honda στο πλαίσιο της εξέλιξης του NSX, αγοράζοντας χωρίς να το γνωρίζει κανείς μια 911 GT3. Η ιαπωνική φίρμα είχε δώσει ένα τυχαίο όνομα κατά την αγορά, αλλά η Porsche το ανακάλυψε όταν το μοντέλο ανακλήθηκε και επέστρεψε στο εργοστάσιο. Οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας διασταύρωσαν τα στοιχεία και προς έκπληξή τους διαπίστωσαν πως το αυτοκίνητο άνηκε στο τμήμα εξέλιξης του NSX.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού διόρθωσαν το πρόβλημα, άφησαν ένα σημείωμα στο καπό του αυτοκινήτου, γράφοντας: «Η Porsche σου εύχεται καλή τύχη Honda. Θα σας δούμε στην άλλη πλευρά». Η ομάδα της Honda έλαβε το μήνυμα όταν η 911 GT3 έφτασε και πάλι στο εργοστάσιο του Οχάιο, με την αποκάλυψη να κάνει ο υπεύθυνος δυναμικής του NSX, Nick Robinson.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης