Του Λουκά Παπαλάμπρου

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι πύλες στο εκθεσιακό κέντρο της Σαγκάης για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου, η Citroen αποκάλυψε το νέο SUV μοντέλο της γκάμας της και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο C5 Aircross διαθέτει συστήματα και τεχνολογίες που εφαρμόζονται πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της γαλλικής φίρμας. Βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2, με το μήκος του αμαξώματος να είναι 4,5 μέτρα, το πλάτος 1,84μ και το ύψος 1,67μ. Το μεταξόνιο ξεπερνά τα 2,7 μέτρα προσφέροντας εξαιρετικούς χώρους για πέντε ενήλικες επιβάτες στο εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αισθητική του είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του μικρότερου C3. Διακρίνονται τα λεπτά φωτιστικά σώματα, η δυναμική μάσκα, οι αεραγωγοί εμπρός και στο πλάι, το μυώδες πίσω τμήμα με τα όμορφα φώτα και τις μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης. Στην καμπίνα, τη διαφορά κάνει το πολυλειτουργικό τιμόνι, ο μοχλός ταχυτήτων, η οθόνη αφής 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών.

Ο εξοπλισμός του SUV είναι εντυπωσιακός, περιλαμβάνοντας δερμάτινες επενδύσεις υψηλής ποιότητας σε διάφορες αποχρώσεις και συνδυασμούς, γυάλινη πανοραμική οροφή, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ και σύστημα κλιματισμού με φίλτρο ενεργού άνθρακα. Μάλιστα, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει τη ροή και την ποιότητα του αέρα μέσω της κεντρικής οθόνης. Φυσικά, δεν λείπουν τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως τα Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control και Hill Assist Descent Control.

Για την κίνηση φροντίζει ο εξαιρετικός τρικύλινδρος κινητήρας 1.2 PureTech απόδοσης 130 ίππων και οι diesel της σειράς BlueHDi. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο και σε plug-in hybrid έκδοση, συνδυάζοντας ένα συμβατικό μοτέρ και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική ισχύ να αγγίζει τους 300 ίππους. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων.

Οι μηχανικοί της Citroen έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο στήσιμο του αυτοκινήτου, ενώ έχουν τοποθετήσει και μια νέα ανάρτηση που ονομάζεται «Progressive Hydraulic Cushions», προσφέροντας μοναδικά επίπεδα άνεσης σε όλες τις συνθήκες.

Το C5 Aircross θα λανσαριστεί αρχικά στην Κίνα, τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη να έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης