Δεν πέρασαν λίγες εβδομάδες από την αποκάλυψη της 10ης γενιάς του πεντάθυρου Civic και η Honda παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του μοντέλου, έστω και σε πρωτότυπη μορφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται ως concept, ωστόσο, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, πρόκειται περισσότερο για όχημα προ-παραγωγής. Αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με το λανσάρισμα στην αγορά, αυτό θα γίνει πιθανότατα προς τα τέλη του 2017.

Το νέο Type R συναρπάζει με την εμφάνισή του, έχοντας ιδιαίτερα επιθετικό bodykit και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα. Φέρει μεγαλύτερο προφυλακτήρα εμπρός με carbon splitter, αεραγωγό στο καπό, φουσκωμένα φτερά, carbon πλευρικά σπόιλερ, ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών, τεράστια πίσω πτέρυγα, διαχύτη από ανθρακόνημα και τρεις απολήξεις της εξάτμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χαρακτηριστικά του Civic Type R Prototype αγγίζουν αυτά των ακριβότερων και πιο ισχυρών sportcars, με τη Honda να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της για αυτό που θα δούμε την επόμενη χρονιά στους δρόμους. Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, η εταιρεία δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα. Λογικά όμως, το ιαπωνικό hot hatch θα τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 2.0 VTEC Turbo κινητήρα, με την απόδοση να αγγίζει τους 360 ίππους.

Στόχος των Ιαπώνων είναι να ανταγωνιστούν τις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς -τουλάχιστον σε επιδόσεις-, όπως τα Audi RS3 Sportback, Ford Focus RS, Mercedes-AMG A45  και VW Golf R.

Δείτε εδώ όλη την γκάμα της Honda

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης