Η νέα A-Class Sedan, η τετράθυρη εκδοχή του δημοφιλούς premium μικρομεσαίου μοντέλου της γερμανικής φίρμας, σημείωσε ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα στην αεροδυναμική απόδοση.

Όπως αναφέρει η Mercedes, η A-Class Sedan έχει συντελεστή αεροδυναμικής οπισθέλκουσας μόλις 0,22 Cd, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της CLA όσον αφορά στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχεδιαστές και μηχανικοί της εταιρείας μελέτησαν προσεκτικά κάθε κομμάτι του αμαξώματος, βελτιστοποίησαν το παραμικρό σημείο στο πάτωμα, στην οροφή, στους καθρέπτες και στους τροχούς, σμίλεψαν τις γραμμές στο πλάι και κατεύθυναν τον αέρα υποδειγματικά.

Η εξέλιξη του τετράθυρου sedan έγινε στην υπερσύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα του Sindelfingen στη Στουτγάρδη. Αντίθετα, η κατασκευή θα γίνεται στο εργοστάσιο του Rastatt και στο Aguascalientes του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με την hatchback έκδοση της A-Class, η sedan έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, ανασχεδιασμένο πίσω τμήμα και πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Τα μηχανικά μέρη, οι κινητήρες, τα συστήματα ασφάλειας και άνεσης και η αισθητική της καμπίνας, παραμένουν ως έχουν.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης