Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης έκδοσης του δημοφιλούς supermini που διακρίνεται για τα εξατομικευμένα στοιχεία και το ξεχωριστό στυλ, προχώρησε η γαλλική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον διάσημο σχεδιαστή Jean-Charles de Castelbajac και θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα, στην έκθεση του Παρισιού, που ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα. Ονομάζεται C3 JCC+ και θα παραχθεί σε μόλις 99 μονάδες, προβάλλοντας τον συλλεκτικό χαρακτήρα της έκδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο μαύρο χρώμα «Perla Nera Black», με τις κόκκινες, μπλε και κίτρινες λεπτομέρειες να συνδυάζονται αρμονικά. Σε σκούρα απόχρωση είναι και οι ζάντες 17 ιντσών, ενώ στην πίσω πόρτα και στην κολόνα υπάρχει το μονόγραμμα του 68χρονου σχεδιαστή και το λογότυπο της έκδοσης.

Πλήρως εξατομικευμένο είναι το εσωτερικό, με τις έντονες αποχρώσεις να κυριαρχούν σε όλες τις επιφάνειες. Ο Jean-Charles de Castelbajac αναδεικνύει τη φινέτσα και την κομψότητα της καμπίνας του C3 με τον δικό του πρωτοποριακό τρόπο, τοποθετώντας κόκκινες ραφές στα καθίσματα, μπλε περίγραμμα στο ταμπλό, καθώς και πινελιές κίτρινου στο τιμόνι και στον μοχλό ταχυτήτων.

Από την πλευρά της, η Citroen έχει ενσωματώσει όλα τα διαθέσιμα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο πολυβραβευμένος PureTech 110 βενζινοκινητήρας, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Κάθε μονάδα του C3 JCC+ θα φέρει πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας citroen.fr.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του C3

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης