Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Ιταλός οδηγός Fabio Barone έσπασε τα χρονόμετρα στη φημισμένη διαδρομή του εθνικού πάρκου Tianmen, με μια Ferrari 458 Italia. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη διαδρομή, στην κεντρική επαρχία Hunan της Κίνας, θεωρείται μια από τις ομορφότερες και πιο επικίνδυνες του κόσμου. Έχει ονομαστεί ως «Δρόμος των Θαυμάτων», καθώς βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο μέσα στο βουνό, με τα βράχια, τα δέντρα και τις απότομες πλαγιές να κόβουν την ανάσα. Το μήκος της διαδρομής είναι 11 χιλιόμετρα, περιλαμβάνει 99 στροφές-φουρκέτες, ενώ το υψόμετρο φθάνει τα 1.300 μέτρα.

Τότε, ο Barone είχε ανέβει τον ορεινό όγκο σε 10 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα, με μέση ταχύτητα 63 χλμ./ώρα. Το ρεκόρ του έσπασε πριν λίγες μέρες ο Ho-Ping Tung, οδηγώντας ένα SUV. Βέβαια, δεν ήταν κάποιο τυχαίο μοντέλο, αλλά το Range Rover Sport SVR των 575 ίππων και 700 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κινέζος οδηγός κάλυψε την απόσταση με την κορυφαία έκδοση του βρετανικού αυτοκινήτου σε 9 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, δηλαδή 40΄΄ πιο γρήγορα από το supercar της Ferrari.

Θυμίζουμε ότι, ο ίδιος οδηγός, αλλά με το υβριδικό Range Rover Sport, είχε σκαρφαλώσει στα 999 σκαλοπάτια του μονοπατιού που οδηγεί στην «Πύλη του Παραδείσου», στο όρος Tianmen.

Διαβάστε επίσης: Το Ranger Rover Sport έκανε το αδύνατο δυνατό


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης