Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από την αποκάλυψη της νέας γενιάς της G-Class, η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κορυφαίας έκδοσης του τετρακίνητου μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πανίσχυρη AMG G63 τροφοδοτείται από τον V8 4.0 biturbo κινητήρα που είδαμε και στην AMG GΤ. Το μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων Speedshift TCT και αποδίδει 585 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 820 Nm ροπής από τις 2.500 έως τις 3.500 σ.α.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το μεγάλο βάρος του αυτοκινήτου (2.485 κιλά), οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 220 χλμ./ώρα ή στα 240 χλμ./ώρα με το πακέτο AMG Driver’s Package. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του προηγμένου συστήματος τετρακίνησης AMG Performance 4Matic, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του το σύστημα «AMG Dynamic Selection» προσαρμόζοντας το τιμόνι, την απόκριση του γκαζιού και το κιβώτιο ανάλογα τις συνθήκες.

Επίσης, υπάρχουν οι ενεργές αναρτήσεις «AMG Ride Control» με τρία προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport και Sport Plus). Οι ζάντες διαμέτρου 22 ιντσών έχουν την υπογραφή της AMG, το σπορ σύστημα εξάτμισης με τις διπλές απολήξεις στο πλάι χαρίζει έναν μπρουτάλ ήχο σε κάθε βύθισμα του ποδιού στο πεντάλ του γκαζιού, ενώ τα τεράστια φρένα φροντίζουν για την άμεση ακινητοποίηση του οχήματος. 

Το εσωτερικό της AMG G63 είναι χάρμα ιδέσθαι, περιλαμβάνοντας ψηφιακές οθόνες στον πίνακα οργάνων και στην κεντρική κονσόλα, με υψηλές δυνατότητες διασύνδεσης και επικοινωνίας. Όλες οι επιφάνειες της καμπίνας καλύπτονται από δέρμα υψηλής ποιότητας, αλουμίνιο και carbon διακοσμητικά. 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το «εκρηκτικό» SUV στην έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες της στις 6 Μαρτίου. Ο χρόνος λανσαρίσματος στην αγορά και η τιμή θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης