Τον Μάιο αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά η νέα γενιά του hot hatch της ιαπωνικής φίρμας, ένα από τα πιο ισχυρά και γρήγορα αυτοκίνητα της κατηγορίας.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Civic Type R φέρει ακραίο σχεδιαστικά bodykit που τονίζει τον «εκρηκτικό» χαρακτήρα του, τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, ζάντες 20 ιντσών, φρένα της Brembo με δίσκους διαμέτρου 350 χλστ. μπροστά και 305 χλστ. πίσω, τεράστια πίσω πτέρυγα, ευμεγέθη διαχύτη και τρεις απολήξεις της εξάτμισης.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2.0 Turbo βενζινοκινητήρας απόδοσης 320 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 393 Nm ροπής από τις 2.500 έως τις 4.500 σ.α.λ. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων, περιλαμβάνοντας διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το αυτοκίνητο είναι πιο στιβαρό και συνάμα πιο ελαφρύ σε σχέση με τον προκάτοχό του, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Sport, και +R).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της εμπορικής προώθησης του μοντέλου, η Honda έδωσε στη δημοσιότητα ένα video από το Type R, με τον ήχο του πανίσχυρου μοτέρ να συναρπάζει.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης