Είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο στην κατηγορία όσον αφορά στα οχήματα που χρησιμοποιούν σύστημα κίνησης με φυσικό αέριο. Έχει κορυφαία οικονομία και πολύ μεγάλη αυτονομία. Αναφερόμαστε στο Fiat Panda CNG, ένα από τα πιο ικανά και αποδοτικά μικρά αυτοκίνητα.

Καίει 3 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα.Η έκδοση φυσικού αερίου του ιταλικού μοντέλου φέρει δύο ρεζερβουάρ, ένα για το CNG χωρητικότητας 12 κιλών κι ένα για τη βενζίνη χωρητικότητας 35 λίτρων. Το όφελος για το κόστος καυσίμου αγγίζει το 40% σε σχέση με τα οχήματα που χρησιμοποιούν άλλα ορυκτά καύσιμα συμπεριλαμβανομένου του υγραερίου (LPG).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο με τη χρήση του CNG, καίει γύρω στα 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ η αυτονομία σε συνδυασμό ξεπερνά τα 1.000 χλμ. Παράλληλα σημαντικό είναι το όφελος και για το περιβάλλον, αφού εκπέμπει ελάχιστους ρύπους και οξείδια του αζώτου (NOx). Επίσης ο κάτοχος του αυτοκινήτου απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Η αυτονομία του ξεπερνά τα 1.000 χλμ.

Για την κίνηση φροντίζει ο 0,9 twinair κινητήρας απόδοσης 80 ίππων και 140 Nm ροπής. Όσο για την τιμή του Panda CNG, είναι στα 12.290 ευρώ. Φυσικά η εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών και η αντίστοιχης ισχύος υπηρεσία οδικής βοήθειας παραμένουν ως έχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Fiat Panda τα βάζει με Ferrari!

Ήρθαν στην Ελλάδα τα πρώτα ηλεκτρικά Fiat 500e…

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης