Κάτι πολύ σοβαρό πρέπει να συμβαίνει με τις Ferrari, καθώς όλο και πιο συχνά υπάρχουν αναφορές παγκοσμίως, για αναίτιες προκλήσεις πυρκαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί στη Γερμανία. Μία F12tdf κινούνταν στην Autobahn 3, ανάμεσα στις πόλεις Dierdorf και Neuwied. Ο οδηγός άκουσε έναν θόρυβο από το χώρο του κινητήρα και ακινητοποίησε το πανάκριβο και σπάνιο αυτοκίνητό του.

Ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς είδε να βγαίνουν καπνοί από τον χώρο του κινητήρα. Σε ελάχιστα λεπτά, η F12tdf τυλίχθηκε στις φλόγες και ένα πυκνό σύννεφο καπνού σκέπασε την περιοχή. Η κυκλοφορία διακόπηκε για αρκετές ώρες, με τους πυροσβέστες να μην προλαβαίνουν να κάνουν το παραμικρό, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε ταχύτατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς, κανείς δεν έπαθε το παραμικρό. Όσο για τον ιδιοκτήτη του υπέροχου supercar, αναμένει από τη Ferrari μία πειστική απάντηση. Να σημειώσουμε ότι, η F12tdf παράχθηκε σε μόλις 799 μονάδες και έκανε sold out 1,5 μήνα μετά την επίσημη πρεμιέρα.

Η αρχική τιμή ήταν 310.184 ευρώ προ φόρων, ωστόσο, αυτή τη στιγμή κοστίζει μεταχειρισμένη τρεις φορές πάνω.

Τροφοδοτείται από μια βελτιωμένη εκδοχή του V12 6,3 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 780 ίππων στις 8.500 σ.α.λ. και 705 Nm ροπής στις 6.750 σ.α.λ. Το πανίσχυρο μοτέρ συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο F1 DCT, προσφέροντας κατά 30% ταχύτερες αλλαγές στο ανέβασμα και 40% πιο γρήγορες αλλαγές στο κατέβασμα, με την κλιμάκωση των σχέσεων να είναι πιο κοντή.

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,9 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 7,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης