Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα του κοντέρ σε πολλά σπορ αυτοκίνητα είναι εντυπωσιακή. Από κάθε οπτική πλευρά. Σχεδιαστική, τεχνολογίας και φυσικά… τελικής ταχύτητας. Ιδίως το τελευταίο είναι ένα στοιχείο που
Η Bugatti Chiron αποδίδει 1.500 ίππους και έχει τελική τα 420 χλμ./ώρα…αρέσει στον καθένα, ασχέτως αν το νούμερο που αναγράφεται (πάνω στο κοντέρ) μπορεί να είναι εφικτό ή όχι.

Συνήθως, το νούμερο της τελικής που βλέπουμε στα αυτοκίνητα υπολείπεται κατά 40 χλμ./ώρα. Όπως και να ‘χει, ένα κοντέρ που δείχνει 300 χλμ./ώρα είναι ιδανικό, αλλά θα λέγαμε ακόμα πιο ιδανικό αν δείχνει τα 400!!! Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, υπάρχουν τέτοια κοντέρ, όμως υπάρχει και κοντέρ που αναγράφεται πάνω σε αυτό το νούμερο 500 χλμ./ώρα. Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, ωστόσο το στοιχείο είναι αληθινό και αφορά στην καινούργια Bugatti Chiron.

Όλα ξεκινούν από το χαρτί...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαστημικές… επιδόσεις!
Ο διάδοχος της Veyron που θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες εφοδιάζεται με ένα 16κύλινδρο Όταν κάνεις μέτρηση για… 0-300!!! μηχανικό σύνολο 8.0 λίτρων που αποδίδει 1.500 ίππους.

Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2.5 δευτερόλεπτα, το 0-200 σε 6.5 και το… 0-300 σε 13.6! Απίστευτη φαντάζει και η τελική ταχύτητα του γαλλικού υπεραυτοκινήτου, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 420 χλμ./ώρα (σε mode Τop Speed).

Με τέτοια πραγματική τελική ταχύτητα ένα κοντέρ με ένδειξη τα 500 χλμ./ώρα θα λέγαμε πως είναι απολύτως φυσιολογική…

 

Η Bugatti Chiron
Έργο τέχνης...
Να κάθεσαι στη θέση του οδηγού και να έχεις αυτή την εικόνα...
Χωρίς λόγια...
Κοντέρ στα... 500 χλμ./ώρα!
Θέλεις να το βλέπεις!!!
Η... αεροτομή της Chiron

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης