Είναι τρομακτικό, σοκαριστικό, ασύλληπτο. Τα πάντα έχουν διαλυθεί, το κεφάλι του κουνιέται δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω. Κι όμως βγήκε ζωντανός και μάλιστα δίχως γρατζουνιά.

Ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου πρέπει να αισθάνεται ο Scott Dixon, καθώς γλύτωσε από ένα ατύχημα που κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Το απίστευτο συμβάν σημειώθηκε στο Indianapolis 500. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Jay Howard χτυπάει στον τοίχο στη στροφή 1 και το μονοθέσιό του επιστρέφει ανεξέλεγκτο στη μέση της πίστας. Σε εκείνο το σημείο, τα υπόλοιπα μονοθέσια περνούν με περίπου 350 χλμ./ώρα, οπότε η επαφή με κάποιο άλλο είναι αναπόφευκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μονοθέσιο του Dixon προσκρούει σε αυτό του Howard, απογειώνεται, περιστρέφεται στον αέρα, χτυπάει από την πλευρά του cock-pit στον τοίχο, πετάγεται ξανά στον αέρα, εκρήγνυται στιγμιαία, φέρνει λίγες ακόμα τούμπες και ακινητοποιείται στη μέση της διαδρομής, έχοντας γίνει… σμπαράλια!

Ο χρόνος έχει παγώσει. Όλων το μυαλό πάει στο χειρότερο. Και γίνεται το θαύμα. Ο 37χρονος Αυστραλός βγάζει το τιμόνι, πηδά από το μονοθέσιο και φεύγει περπατώντας. Δεν έχει πάθει το παραμικρό, αποθεώνοντας λίγο αργότερα την Dallara και τους κατασκευαστές για τα επίπεδα ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης