Η πέμπτη ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ αποδείχθηκε η πιο δύσκολη, με οδηγούς και αναβάτες να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στους αμμόλοφους του Περού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ε.δ. (San Juan de Marcona / Arequipa) μήκους 266 χρονομετρημένων χιλιομέτρων, μεγάλος χαμένος ήταν ο Sebastien Loeb. O Αλσατός οδηγός της Peugeot έπεσε με το 3008DKR Maxi σε μία απότομη τρύπα της άμμου, με αποτέλεσμα το όχημά του να παραμείνει επί τρεις ώρες στο σημείο μέχρι να το απεγκλωβίσουν.

Το χειρότερο είναι ότι τραυματίστηκε στον κόκκυγα ο συνοδηγός του Daniel Elena και μεταφέρθηκε με έντονους πόνους στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Όπως ήταν φυσικό, το πλήρωμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, ο Stephan Peterhansel σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας οδηγώντας μαεστρικά το 3008DKR Maxi και αυξάνοντας τη διαφορά στη γενική βαθμολογία από τον δεύτερο Carlos Sainz.

Τρίτος στη γενική ανέβηκε ο Bernhard ten Brinke της Toyota Gazoo Racing, με τους Nasser Al-Attiyah και Giniel de Villiers, επίσης της ιαπωνικής ομάδας να καταλαμβάνουν την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Στις μοτοσυκλέτες, ο Ισπανός Joan Barreda Bort με Honda ήταν ο ταχύτερος της ημέρας και σκαρφάλωσε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Πρώτος είναι ο Ολλανδός Adrien Van Beveren με Yamaha, δεύτερος ο K. Benavides με Honda και τρίτος ο M. Walkner με KTM.

Έπειτα από πέντε μέρες στο Περού, οι συμμετέχοντες οδεύουν προς τα βουνά της Βολιβίας για τις επόμενες ειδικές διαδρομές.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης