Οι γυναίκες έχουν πλέον την ευκαιρία να δείξουν τις οδηγικές τους δυνατότητες και να κάνουν το επόμενο βήμα για την είσοδο στη Formula 1, χάρη σε έναν νέο πρωτοποριακό θεσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την επόμενη χρονιά ξεκινά το πρωτάθλημα W Series, το οποίο αφορά αποκλειστικά γυναίκες. Το φιλόδοξο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με μονοθέσια της Formula 3 και θα περιλαμβάνει έξι αγώνες. Όλα τα Grand Prix θα διεξαχθούν στην Ευρώπη, με τη σεζόν να εκκινεί τον Μάιο του 2019.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία ενιαία σειρά, καθώς τα μονοθέσια προέρχονται από την Tatuus και έχουν τις ίδιες προδιαγραφές. Οι κυρίες που θα αγωνίζονται δεν χρειάζονται να φέρουν χορηγίες, αλλά να αποδείξουν την αξία τους μέσα στις πίστες. Η νικήτρια του πρωταθλήματος θα λάβει χρηματικό έπαθλο 500.000 δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εγχείρημα στηρίζεται οικονομικά από τον πρώην οδηγό αγώνων David Coulthard και τον επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull Racing και τεχνικό διευθυντή, Adrian Newey. Διοργανωτής του θεσμού ορίστηκε το British Racing & Sports Car Club (BRSCC).

Όπως ανέφεραν οι δύο εμπνευστές του W Series, στόχος είναι να δώσουν τη δυνατότητα στις γυναίκες να κάνουν το βήμα παραπάνω στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, να αποδείξουν πόσο ταλαντούχες είναι και να λάβουν ίσες ευκαιρίες με τους άνδρες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης