Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού FIA παρέδωσε τα βραβεία στους κορυφαίους οδηγούς της χρονιάς και τις ομάδες, στο πλαίσιο του επίσημου γκαλά στη Βιέννη της Αυστρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο εκπληκτικό Imperial Hofburg Palace, παρουσία των μελών της FIA, των αθλητών του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των επικεφαλής των ομάδων από τα πρωταθλήματα Formula 1, WRC, WEC, WTCC και World RX.

Οι Nico Rosberg, Lewis Hamilton και Daniel Ricciardo τιμήθηκαν ως οι καλύτεροι στη F1, οι πρωταθλητές Sébastien Ogier και Julien Ingrassia θριάμβευσαν στο WRC, οι οδηγοί της Porsche, Neel Jani, Romain Dumas και Marc Lieb, στο WEC, ο José María López στο WTCC, ο Matthias Ekström στο WRX και ο Sébastien Buemi στη Formula E.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Max Verstappen παρέλαβε το βραβείο «Προσωπικότητα της Χρονιάς», για την εκπληκτική απόδοση που είχε στην εφετινή σεζόν της F1. Ρούκι της Χρονιάς στο σύνολο των πρωταθλημάτων της FIA ανακηρύχτηκε ο Kevin Hansen, νεότερος πρωταθλητής του ευρωπαϊκού Rallycross.

Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, δόθηκε το «President’s Award». Το παρέλαβε από τον πρόεδρο της FIA Jean Todt ο Γάλλος οδηγός Frederic Sausset, ο οποίος αγωνίστηκε στο Le Mans 24 Hours.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης