Την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, τον ταχύτερο γύρο που έχει κάνει ποτέ τετράτροχο όχημα στη διασημότερη και πιο απαιτητική πίστα του κόσμου, θα επιχειρήσει να πετύχει η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Porsche βρίσκεται ήδη στο Nurburgring με στόχο να σπάσει το απλησίαστο ρεκόρ των 6 λεπτών, 11 δευτερολέπτων και 13 δεκάτων που κρατά από τις 28 Μαΐου του 1983 ο Stefan Bellof. Τότε, ο αείμνηστος Γερμανός είχε κάνει τον τέλειο γύρο με μία Porsche 956 C.

Αυτήν τη φορά, η μάρκα από τη Στουτγάρδη μπήκε στην «Πράσινη Κόλαση» με την 919 Hybrid Evo. Πίσω από το τιμόνι ήταν ο επαγγελματίας οδηγός και νικητής του Le Mans, Timo Bernhard. Το αγωνιστικό όχημα τροφοδοτείται από υβριδικό σύνολο, με τη συνδυαστική ισχύ να ξεπερνά τους 1.000 ίππους. Έχει τέλεια αεροδυναμική, φοράει ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά της Michelin και ζυγίζει μόλις 849 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο Bernhard όχι απλώς έσπασε το ρεκόρ αλλά το συνέτριψε, γράφοντας το εκπληκτικό 5:01. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας και το video από την προσπάθεια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης