Το Le Mans 24 Hours θεωρείται ένας από τους σκληρότερους και πιο δύσκολους αγώνες αντοχής στον κόσμο. Για να αντέξει κάποιος την πίεση, είτε είναι οδηγός είτε μηχανικός, πρέπει να είναι άριστα προετοιμασμένος τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι, όπως ο Frederic Sausset, ο οποίος παρότι είναι ακρωτηριασμένος, κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο. Ο 47χρονος Γάλλος είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Le Mans, αποδεικνύοντας πως αν το λέει η καρδιά σου τότε μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

Τι και αν πριν τέσσερα χρόνια διαγνώστηκε με μια σπάνια νόσο. Τι και αν οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν τα τέσσερα άκρα για να επιβιώσει. Αυτός βρήκε τη δύναμη για να σηκωθεί ξανά όρθιος, έστω και αν για το υπόλοιπο της ζωής του θα είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και να λάβει μέρος στο Le Mans.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού έλαβε την άδεια των διοργανωτών, ο Sausset ετοίμασε με την ομάδα του SRT 41 (Sausset Racing Team) ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα κατηγορίας LMP2. Επειδή δεν έχει πόδια και χέρια, παρά μόνο ένα προσθετικό μέλος, όλοι οι διακόπτες βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία από τα συνηθισμένα ώστε να μπορεί να τους ενεργοποιεί με τους μηρούς. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι, το αυτοκίνητο μπορούσαν να οδηγήσουν κανονικά οι άλλοι δύο οδηγοί της ομάδας, καθώς οι τροποποιήσεις είχαν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάθε αλλαγή να προσαρμόζονται ανάλογα.

Η SRT 41 και ο Frederic Sauset εκκίνησαν, ολοκλήρωσαν όλους τους γύρους σε 24 ώρες και τερμάτισαν, υποχρεώνοντας τους πάντες να υποκλιθούν στο μεγαλείο αυτού του ανθρώπου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης