Το πρωτοποριακό αγωνιστικό όχημα της ισπανικής μάρκας εθεάθη στον φυσικό του χώρο, κάνοντας τους πρώτους γρήγορους γύρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο, ένα προηγμένο race car με εκπληκτικές επιδόσεις, το οποίο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα World Touring Car Cup της FIA στην κατηγορία E TCR.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 680 ίππους, με την μπαταρία 65 kWh να περιλαμβάνει 6.072 κελιά. Μόνο η μπαταρία, ζυγίζει 450 κιλά και μπορεί να φορτίσει μέσω ταχυφορτιστή σε 40 λεπτά. Το Cupra e-Racer επιταχύνει στα 0-100 σε 3,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 270 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρει αεροδυναμικό bodykit, πολλά τμήματα του αμαξώματος είναι από ανθρακονήματα, ενώ οι οθόνες στην καμπίνα είναι ψηφιακές. Φυσικά, περιλαμβάνει αγωνιστικό roll cage, εγκεκριμένο από τη παγκόσμια ομοσπονδία. 

Οι μηχανικοί της Seat θα συνεχίσουν τις δοκιμές του Cupra e-Racer στην πίστα, έως ότου ολοκληρωθούν με επιτυχία όλα τα τεστ των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συστημάτων, αξιολογηθεί η λειτουργία της μπαταρίας σε αγωνιστικούς ρυθμούς, η αεροδυναμική και τα συστήματα ψύξης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης