Αυτό που μέχρι πριν από λίγο καιρό φάνταζε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα ζήσουμε την επόμενη σεζόν στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές της Formula E, ανακοίνωσαν πως στα τέλη της επόμενης χρονιάς, θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα για αγωνιστικά οχήματα χωρίς οδηγούς. Ονομάζεται Roborace και κάθε αγώνας θα διεξάγεται πριν την έναρξη της Formula E, στις ίδιες ακριβώς πίστες.

Στο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος 10 ομάδες με δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, τα οποία θα εξελιχθούν από την Kinetic. Τα οχήματα θα είναι όμοια, αλλά οι ομάδες θα χρησιμοποιούν το δικό τους λογισμικό και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Ο κάθε αγώνας θα έχει διάρκεια 60 λεπτά, με τη σεζόν 2016/2017 να ξεκινά από το Πεκίνο, τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επαναστατικό πρωτάθλημα απευθύνεται κυρίως σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, καθώς και σε πανεπιστήμια με τμήματα ρομποτικής και υψηλής τεχνολογίας. Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Formula E, Alejandro Agag, το concept αποτελεί την επόμενη μεγάλη ιδέα. Πρόκειται για ένα από τα πιο προχωρημένα αθλητικά δρώμενα, ανοιχτό στις πιο καινοτόμες και εστιασμένες στην τεχνολογία εταιρείες του κόσμου.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της Kinetik, Denis Sverdlov, δήλωσε ότι τα οχήματα θα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει και θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 χλμ/ώρα.

Αναλυτικές πληροφορίες για το εγχείρημα θα δοθούν στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης