Έχει χαρακτηριστεί ως το «Νησί των Παλαβών». Εκεί όπου η λογική αντικαθίσταται από την παράνοια, το θάρρος και την ανδρεία.

Στη Νήσο του Μαν, που βρίσκεται ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, φιλοξενείται από το 1907 ο απόλυτος αγώνας ταχύτητας, το «Isle of Man TT Races». Ο πιο απαιτητικός, δύσκολος και τρομακτικός του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεξάγεται σε έναν τυπικό, στενό, επαρχιακό βρετανικό δρόμο, με τους οδηγούς και τους αναβάτες να περνούν με απίστευτες ταχύτητες δίπλα στις αυλές των σπιτιών, τα πεζοδρόμια, τους τοίχους και τους βράχους, σε συνθήκες που αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό, με τον ήλιο να διαδέχεται τη βροχή, την ομίχλη, το κρύο.

Στο Isle of Man TT, οποιαδήποτε απροσεξία, οποιοδήποτε λάθος, κοστίζει την ίδια τη ζωή, ειδικά για τους αναβάτες. Παρ’ όλα αυτά, προσελκύει εκατοντάδες μοτοσικλετιστές, οι οποίοι για μία εβδομάδα παίζουν το κεφάλι τους κορώνα-γράμματα, αδιαφορώντας αν θα γυρίσουν αρτιμελείς σπίτι τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να καβαλήσουν τη μηχανή τους, να τραβήξουν τέρμα το γκάζι και να νιώσουν την έκρηξη αδρεναλίνης που χαρίζει η σοκαριστική διαδρομή των 37 μιλίων.

Το παρακάτω video είναι χαρακτηριστικό της τρέλας του Man

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης