Στην Βόρεια Ελλάδα θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου ο 5ος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι, του κορυφαίου θεσμού αγώνων αυτοκινήτων στην χώρα μας. Ο λόγος για το ράλι ΔΕΘ το οποίο θα πραγματοποιηθεί για 47η φορά και σε αυτό θα συμμετάσχουν 36 αγωνιστικά πληρώματα που θα πρέπει να καλύψουν 93 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε πέντε ειδικές διαδρομές.

Ειδικές από το Σάββατο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου όπου στις 15:48 θα ξεκινήσει η πρώτη ειδική διαδρομή «Λιβάδι», μήκους 7,35 χλμ.. Η συγκεκριμένη είναι η πιο κοντινή ειδική διαδρομή στην Θεσσαλονίκη, ανηφορική, με ήπιες κλίσεις, που δίνει την δυνατότητα στον θεατή να δει μεγάλα κομμάτια και να ακούσει τον ήχο των αγωνιστικών οχημάτων. Με πάνω από 100 χλμ./ώρα μέση ωριαία ταχύτητα, αποτελεί μια σίγουρη θεαματική επιλογή. Η συνέχεια δίνεται στην ειδική διαδρομή «Παλαιόχωρα – Αρναία» μήκους 27,80 χλμ. Πρόκειται για το άθροισμα των ειδικών διαδρομών «Παλαιόχωρα» και «Ταξιάρχη». Ως την διασταύρωση  για Ταξιάρχη εξελίσσεται γρήγορη με νέο σχετικά  οδόστρωμα και ομαλή ανάβαση. Στην συνέχεια γίνεται αρχικά κατηφορική με ήπιες κλήσεις, ενώ στα τελευταία 6 χιλιόμετρα είναι κλειστή με μεγάλη ποικιλία στροφών, πολύ τεχνική, απαιτητική σε φρένα και ελαστικά. Ακολουθεί service και διανυκτέρευση στην Αρναία όπου θα βρίσκεται και το Service Park.


Ο χάρτης με τις ειδικές διαδρομές

Το σκέλος της Κυριακής
Η Κυριακή περιλαμβάνει 58 αγωνιστικά χιλιόμετρα και πρόκειται να δώσει την απόλυτη αγωνιστική εμπειρία σε πληρώματα, service και θεατές. Πρώτη ειδική αυτή του «Χολομώντα» των 22,78 χλμ., η οποία δεν είναι άλλη από τον παλιό θρυλικό μεγάλο Χολομώντα, από το Παλαιόκαστρο μέχρι την Αρναία. Τα πληρώματα ολοκληρώνουν την προσπάθεια τους μετά τις ειδικές διαδρομές «Παλαιόχωρα – Αρναία ΙΙ» και «Λιβάδι ΙΙ» τερματίζοντας στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ.     

Χορηγός επικοινωνίας είναι το zougla.gr, το οποίο βρίσκεται πάντα κοντά στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Για να κατεβάσετε τις συμμετοχές πατήστε ΕΔΩ


ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ


Η πολύ καλή αφίσα του 47ου ράλι ΔΕΘ…


Ο χάρτης με την 1η και 5η ειδική διαδρομή “Λιβάδι”


Ο χάρτης με τις ειδικές 2&4 (Παλαιοχώρα)…

Ο χάρτης με την ειδική Χολομώντας..


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης