Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με 59 οδηγούς θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου το 1ο Dirt Games. Συνολικά 59 οδηγοί οι οποίοι θα χωριστούν σε έξι κατηγορίες αναμένεται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στη διαδρομή που χαράχθηκε περιφερειακά της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού Δήμου Χαλκίδος που βρίσκεται στη θέση ΠΕΙ Δοκού.


Εκπλήξεις…
Η κατηγορία 2000+ φέρει την έκπληξη με την επιστροφή του «Στρατισίνο» στα πηδάλια ενός Mitsubishi Lancer Evo IX ενώ θα συμμετάσχει και η οικογένεια Κύρκου. Στα 2.000 θα κάνουν την εμφάνισή του Στην Χαλκίδα θα δούμε από… «Στρατισίνο», Μανώλη Χαλιβελάκη, Αθανασούλα μέχρι και τον Κύπριο Νίκο Θωμά!αρκετά πισωκίνητα Ford Escort με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ στην κατηγορία έως 1.600 κ.εκ., μεταξύ άλλων συναντούμε δύο Datsun 510 των Γιώργου και Ανδρέα Μπάσδελη, ενώ αίσθηση προκαλεί και η εμφάνιση του προέδρου της λέσχης ΑΣΜΑ, Μανώλη Χαλιβελάκη με Toyota Corolla.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος στα μικρά, την κατηγορία δηλαδή έως 1.400 κυβικά, ξεχωρίζει ο Γιάννης Χεκιμιάν με Daihatsu Sirion, ο Λάζαρος Καλύβας με Toyota Starlet, αλλά και ο Ίαν Παπανικολάου με Nissan Micra Kit Car. Η κατηγορία περιλαμβάνει αρκετά πισωκίνητα Starlet τα οποία υπόσχονται πλούσιο θέαμα.

Επιστρέφει έστω και για έναν αγώνα ο 'Στρατισίνο'

Χωμάτινες φόρμουλες και buggies!
Εντυπωσιακό ήχο και γρήγορα περάσματα θα προσφέρουν οι 14 χωμάτινες φόρμουλες που δήλωσαν συμμετοχή. Εκεί, περιλαμβάνονται ονόματα, όπως οι Λάμπρος Αθανασούλας, Χαράλαμπος Γαζετάς, Γιώργος Ζυμαρίδης, Βασίλης Παπαφιλίππου κ.ά. Ευχάριστη έκπληξη η εμφάνιση των δύο Κύπριων οδηγών Νίκου Θωμά και Γιώργου Γεωργίου. Τέλος να σημειώσουμε πως θα εμφανιστούν και 7 buggies!

Ο Μανώλης Χαλιβελάκης θα τρέξει και αυτός στον αγώνα της Χαλκίδας!

To πρόγραμμα
Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου από τις 08.30 έως τις 10.00 στη διαδρομή που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού Χαλκίδος. Στη
Το μήκος της πίστας Δοκού Χαλκίδος είναι 2.300 μέτρα…συνέχεια και κατόπιν της υποχρεωτικής ενημέρωσης των αγωνιζομένων, θα ξεκινήσει η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμαστικών (ώρα 10.30), από όπου θα προκύψουν τα ζευγάρια που θα προκριθούν στον τελικό.

Σκοπός του κάθε αγωνιζομένου της ατομικής χρονομέτρησης είναι να καλύψει τη χρονομετρημένη διαδρομή (τρεις γύρους) στο μικρότερο χρόνο πραγματοποιώντας τρεις (3) χρονομετρημένους γύρους όπου θα μετρηθεί το άθροισμα των δύο καλύτερων γύρων. Ο νικητής προκύπτει από την πραγματοποίηση του καλύτερου συνολικού χρόνου που προκύπτει από τους 2 γύρους. Οι δύο καλύτεροι χρόνοι κάθε κατηγορίας θα συμμετέχουν σε τελικό ενός (1) γύρου. Στην περίπτωση που οι δύο καλύτεροι χρόνοι κάθε κατηγορίας αντιστοιχούν σε δύο οδηγούς με κοινό αυτοκίνητο τότε ο νικητής θα προκύπτει από το χρόνο του 1ου σκέλους.

Για να δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές πατήστε ΕΔΩ

Η πίστα που θα γίνουν οι... κόντρες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης