Αποστολή στη Λαμία: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το τριήμερο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις ξεκίνησε σήμερα και τα πληρώματα που συμμετέχουν στον 3ο γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ERC πήραν μία πρώτη γεύση από την…μικρότερη αλλά και μεγαλύτερη ειδική διαδρομή.

Η αρχή έγινε το πρωί, όπου από τις 11 και έπειτα τα πληρώματα ανέβηκαν τη ράμπα της εκκίνησης που είχε στηθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αρκετοί θεατές, αν και όχι όσοι βλέπαμε σε παλαιότερα Ακρόπολις χειροκρότησαν τους συμμετέχοντες ενώ τα παιδιά που βρέθηκαν στο σημείο ζέσταναν με το δικό τους τρόπο – χειροκρότημα – φωνές, την ατμόσφαιρα.

Αναμνηστική φωτογραφία κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχή με υπερειδική
Αμέσως μετά ξεκίνησε και ο πραγματικός αγώνας. Τα αγωνιστικά κατευθύνθηκαν στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου όπου και αναμετρήθηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη ειδική διαδρομή. Ταχύτερος όλωνΟ αγώνας ξεκίνησε με την υπερειδική στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου παρουσία 2.500 σχεδόν θεατώναποδείχτηκε ο Ούγγρος Norbert Herczig και ακολούθησαν οι Hubert Ptaszek και Grzegorz Grzyb, όλοι τους με Skoda Fabia R5.

Τον 4ο χρόνο στην υπερειδική διαδρομή που συγκέντρωσε σχεδόν 2.500 θεατές πέτυχε ο Κύπριος Σίμος Γαλαταριώτης, επίσης με Fabia 5. Πρώτος Έλληνας ο Ιορδάνης Σερδερίδης ( οοποίος τρέχει με βελγικό διαβατήριο) που βρέθηκα στην 14η θέση ενώ οι Χαλκιάς – Μαχαίρας με Skoda Fabia R5 βρέθηκαν στην 19η θέση.

Ο Ρώσος Alexey Lukyanuk έπαθε... λάστιχο στην υπερειδική αλλά δεν πτοήθηκε και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην 2η ειδική δημιουργώντας και διαφορά 33,5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο

Ειδική 30,53 χλμ.
Η συνέχεια δόθηκε στην μεγαλύτερη ειδική διαδρομή «Θήβα» μήκους 30,53 χιλιομέτρων. Η κατάταξη Με το καλημέρα έφτιαξε διαφορά ο Ρώσος που είναι και φαβορί για την πρώη θέση…άλλαξε όταν η μάχη ξεκίνησε στο πραγματικό… χώμα.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος Alexey Lukyanuk έτρεξε έχοντας αλλάξει το ελαστικό από την υπερειδική (άρα είχε το άγχος ότι δεν είχε ρεζέρβα) πήρε κεφάλι χτίζοντας διαφορά 33,5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Eyvind Brynildsen, αμφότεροι με ford Fiesta R5.

Τον τρίτο χρόνο ημέρας σημείωσε ο Juuso Nordgren με Skoda Fabia R5. Αυτή είναι και η τριάδα που οδηγεί τον αγώνα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους.

Παρά τα προβλήματα με το κιβώτιο ο Κύπριος Αλέξανδρος Τσουλόφτας βρέθηκε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης...

Στην 5η θέση ο Τσουλόφτας
Από πλευράς… Κύπρου ο Τσουλόφτας παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το κιβώτιο βρέθηκε στην 5η θέση της γενικής. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα στην 13η θέση ενώ ο Θέμης Χαλκιάς ακολουθεί με το Skoda Fasbia R5 από την 19η.

Πρώτος στο ΠΠΡ ο Κεχαγιάς

Στη μάχη για το ελληνικό πρωτάθλημα οι Κεχαγιάς – Μπασιούκας με Mitsubishi EVO βρίσκονται στην πρώτη θέση και ακολουθούν οι Μπαντούνας – Σούκουλης, επίσης με Mitsubishi EVO. Την τριάδα συμπληρώνουν οι Ρουστέμης – Καπελλας.

Χαλκιάς και Μαχαίρας βρίσκονται στην 19η θέση της γενικής

Τι θα δούμε το Σάββατο
Η δεύτερη μέρα του εθνικού μας αγώνα περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές τις οποίες τα πληρώματα Τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές περιλαμβάνει η δεύτερη μέρα του Ακρόπολις…θα τρέξουν δύο φορές. Ο λόγος για τις, «Νέα Άμφισσα», «Δροσοχώρι» και «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα» νότια της Λαμίας.

Η αρχή θα γίνει στις 10:48 το πρωί ενώ η 6η ειδική της δεύτερης ημέρας θα ξεκινήσει στις 17:44. Ενδιάμεσα τα αγωνιστικά θα επιστρέψουν στο Service Park της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στις 13.52. ενώ το βράδυ είναι προγραμματισμένη για τις 18:39.

Το σύνολο χιλιομέτρων στις ειδικές διαδρομές είναι 123,76.

Χώμα = Ακρόπολις...

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από τις σημερινές ειδικές διαδρομές πατήστε ΕΔΩ


Για να δείτε τις προσβάσεις στις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου πατήστε
ΕΔΩ

Η Fabia R5 του Paulo Nobre στο τέλος της ειδικής 'Θήβα'. Ο Βραζιλιάνος έχασε πάνω από δυόμιση λεπτά λόγω εξόδου που είχε...

Ο Σερδερίδης βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής...

Στην 2η θέση βρίσκεται ο Eyvind Brynildsen με Ford Fiesta R5
Οι Κύπριοι Γαλαταριώτης - Ιωάννου βρίσκονται στην 10η θέση της γενικής
Έχει πολύ... σκάψιμο στις ειδικές του Σαββάτου!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης