Άλλη μία επιτυχία ήρθε να προστεθεί στο βιογραφικό του μικρού Έλληνα Σπύρου Μάριου Φουρθιώτη, που κατέκτησε τη 2η θέση στον τρίτο αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος CIV Junior!

O αγώνας διεξήχθη στην πίστα Varano και ο μικρός αναβάτης από την Κω συμμετείχε στην κατηγορία Ohvale GP-0 110 4 speed. Ο αποκαλούμενος “Fourquez28” έδειξε για ακόμα μία φορά ότι ήταν σε καλή φόρμα από τα ελευθέρα δοκιμαστικά του Σαββάτου, όπου κατάφερε να ανταγωνιστεί στα ίσα τους συναθλητές του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Τον ίδιο ρυθμό κράτησε και την Κυριακή στα χρονομετρημένα, καταφέρνοντας να κάνει το 2ο χρόνο για τη σχάρα της εκκίνησης. Για πρώτη φορά ο αγώνας διεξήχθη  μαζί με τη μεγαλύτερη κατηγορία των 160cc (παράλληλα με τα 110cc) και μάλιστα ο Έλληνας οδηγός κατάφερε να βρίσκεται στην 9η θέση γενικής στη σχάρα της εκκίνησης, καθώς είχε καλύτερο χρόνο από αρκετούς οδηγούς της μεγαλύτερης κατηγορίας. Στον πρώτο αγώνα της Κυριακής έκανε μια καλή εκκίνηση και κατάφερε να κρατήσει τη 2η θέση μέχρι το τέλος, πιέζοντας τους οδηγούς της μεγαλύτερης κατηγορίας και τερματίζοντας 8ος στη γενική κατάταξη. Στο δεύτερο αγώνα της Κυριακής κατάφερε και πάλι να κάνει μια  καλή εκκίνηση και να κρατήσει τη θέση του δίνοντας μία πραγματική μάχη με τους οδηγούς της μεγαλύτερης κατηγορίας. Ο πρωτοπόρος της κατηγορίας του κατάφερε να κάνει μια διαφορά περίπου 2 δευτερολέπτων, όμως ο μικρός αναβάτης μας ανέβασε γρήγορα ρυθμό και κατάφερε να βρεθεί στον τροχό του, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα και παίρνοντας τελικά τη δεύτερη θέση με απειροελάχιστη διαφορά από το νικητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μικρός Έλληνας οδηγός από την Κω μας είπε στο τέλος της ημέρας: “Πέρασα πραγματικά υπέροχα σε αυτόν τον αγώνα και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, είμαι σίγουρος ότι αν είχα ακόμα ένα γύρο στη διάθεσή μου θα μπορούσα να κατακτήσω την πρώτη θέση. Καθώς σήμερα είναι η ημέρα του πατέρα (ο αγώνας έγινε 17/6) αφιερώνω τη νίκη μου και το κύπελλο αυτό στο μπαμπά μου”.

Ένας ακόμα καταπληκτικός αγώνας ολοκληρώθηκε γεμίζοντας τον 10χρονο αναβάτη με πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον και για το λόγο αυτό ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του για την υποστήριξή τους και τη δυνατότητα που του δίνουν να αγωνίζεται στο Ιταλικό πρωτάθλημα CIV JR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είναι ο μικρός Φουρθιώτης;

O Σπύρος Μάριος γεννήθηκε το Μάρτιο του 2008 στην Κω και από μικρός είχε ερεθίσματα γύρω από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πρότυπό του είναι ο πατέρας & προπονητής του, που είχε μια σημαντική πορεία στο χώρο ως οδηγός για πάνω από είκοσι χρόνια. Η πρώτη του επαφή με το άθλημα έγινε σε ηλικία πέντε ετών και από τότε ξεκινά η εντυπωσιακή του πορεία, καθώς ο μικρός θέλησε να συνεχίσει σε αγωνιστικό επίπεδο. Το 2015 ήταν η πρώτη του επαφή με αγώνες. Παρά το άγνωστο των αγωνιστικών χώρων κατάφερε σε όλους τους αγώνες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος να βρίσκεται πάντα στο βάθρο. Τη χρονιά αυτή κατέκτησε την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Mini Moto, Το 2016 συμμετείχε ταυτόχρονα σε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας. Στα Mini Moto, κατακτώντας τη δεύτερη θέση και καταφέρνοντας σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος να πραγματοποιεί τον ταχύτερο χρόνο πίστας και στο IMR Junior Cup, όπου πραγματικά έσπασε τα χρονόμετρα και δημιούργησε νέα ρεκόρ πίστας στη συγκεκριμένη κατηγορία κατακτώντας την πρώτη θέση με σημαντική διαφορά από τους συναθλητές του. Την ίδια χρονιά στο εξωτερικό -συγκεκριμένα στην Ιταλία- έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα CIV JR A Minimoto και κατάφερε να διακριθεί στη 14η θέση και να γίνει ο πρώτος Έλληνας οδηγός στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ελλάδας που φέρνει βαθμούς στη χώρα του από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Tο 2017 άνοιξε τα φτερά του σε νέες κατηγορίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό:

Mini GP Cup 2017 – Ελλάδα. Αγωνίστηκε στις κατηγορίες Μini GP1 & Kid GP με δυο διαφορικές μοτοσυκλέτες και κατέκτησε τη δεύτερη θέση και στις δύο κατηγορίες.

Italian CIV JR 2017 – Ιταλία. Για πρώτη φορά οδηγεί μοτοσυκλέτα με συμπλέκτη και πρωτοεμφανίζεται στο ιταλικό πρωτάθλημα και στην κατηγορία Οhvale 110, κατακτώντας την 7η θεση.

Italian CNV MotoAsi 2017 – Ιταλία, Κατέκτησε τη 2η & 4η θέση στους δύο αγώνες και την 3η στο σύνολο της κατηγορίας Οhvale 110.

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2017 Mini Road Racing. Πρώτη πανευρωπαϊκή συμμετοχή και 7η θέση στην κατηγορία Mini GP.

Τα πλάνα για το 2018

Νέα σεζόν… νέες εμπειρίες… νέοι στόχοι για το μικρό Έλληνα με τις μεγάλες ελπίδες! Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και πολλές νίκες.

Πρωτάθλημα 2018 Mini GP Cup Ελλάδας – Κατηγορία Mini GP1

Πρωτάθλημα 2018 CIV Junior Ιταλίας – Κατηγορία Ohvale 110 4 speed

Πρωτάθλημα 2018 CNV MotoAsi Ιταλίας – Κατηγορία Ohvale 110 4 speed

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018 European Road Racing – Κατηγορία Ohvale 110 4 speed

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης