Σοβαρές οι καταγγελίες από αθλητές του αγωνίσματος Supermoto, για έναν αγώνα προγραμματισμένο μεν αλλά που ποτέ δεν έγινε δε…

Δεκαπέντε αναβάτες Supermoto και οι ομάδες τους από Αθήνα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Λάρισα, Ξάνθη, Σπάρτη και Χαλκίδα ξεκίνησαν το δρόμο το μακρύ για την πίστα των Σερρών, όπου θεωρητικά θα γινόταν την Κυριακή 3 Ιουνίου ο 1ος αγώνας του Κυπέλλου Supermoto Β. Ελλάδας. Και μάλιστα για έναν αγώνα που ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια λέσχη (ΛΑΜΣ) και την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε λίγες μέρες πριν! Aπό την πρώτη στιγμή που οι αγωνιζόμενοι βρέθηκαν στην πίστα συνειδητοποίησαν ότι η οργάνωση δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Δεν υπήρχαν κριτές, ούτε σένσορες χρονομέτρησης, κάποιοι μάλιστα είπαν ότι οι χρονομετρήσεις γινόντουσαν με ..κινητά τηλέφωνα! Επειδή δεν ήμασταν παρόντες, επικοινωνήσαμε με τον αγωνιζόμενο Νίκο Καρακώστα, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα παραπάνω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

–        Δυστυχώς το Κύπελλο Supermoto Βορείου Ελλάδος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Την Κυριακή 3/6/2018 βρεθήκαμε στην πίστα καρτ στις Σέρρες για τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον τεχνικό έλεγχο, ακολούθησαν τα ελεύθερα δοκιμαστικά και έγινε μια υποτιθέμενη ενημέρωση των οδηγών. Εκεί μας ενημέρωσαν ότι τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά θα γίνουν “απομίμηση” super pole, δηλαδή θα μπαίνουν δύο αναβάτες για τρεις γύρους, συμπεριλαμβανομένου του γύρου διέλευσης, όποτε μόνο δύο χρονομετρημένοι γύροι. Αφού πραγματοποιήθηκαν και τα δύο χρονομετρημένα (να επισημανθεί ότι η χρονομέτρηση έγινε με φωτοκύτταρο, δεν υπήρχαν σένσορες πάνω στις μοτοσυκλέτες), πλησίαζε η ώρα του αγώνα. Δεν υπήρχε πουθενά κανένας χρόνος γραμμένος, ούτε από τα ελεύθερα ούτε από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, μέχρι που μας έδωσαν ένα χαρτί από τα πρώτα χρονομετρημένα, όπου οι χρόνοι δεν συμβάδιζαν με αυτούς που κάναμε στην πίστα. Βάση του προγράμματος που μας έδωσαν, το πρώτο σκέλος του αγώνα θα γινόταν στη 13:00. Η ώρα περνούσε και δεν γνωρίζαμε ούτε την κατάταξη στη σχάρα εκκίνησης. Ξαφνικά ακούστηκε μια ανακοίνωση ότι σε 5 λεπτά θα άνοιγε η πίστα για το πρώτο σκέλος. Αρκετή ώρα μετά δημιουργήθηκε μια αναστάτωση μεταξύ του αλυτάρχη του αγώνα, των υπευθύνων της οργάνωσης και μερικών αναβατών. Δεν γνώριζε κανείς πότε θα ξεκινήσει ο αγώνας. Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τίποτα ή για ποιο λόγο καθυστερεί το πρόγραμμμα. Η ώρα είχε φτάσει 15:00 με τη θερμοκρασία στους 35 βαθμούς. Δύο ώρες αναμονής έξω στον καύσωνα χωρίς καμία πληροφόρηση για τίποτα. Η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο. Κατόπιν συνεννοήσης όλων των αναβατών ενάντια στην οργάνωση ΛΑΜΣ, η οποία δεν απαντούσε σε καμία ερώτηση, άρχισε η αναχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο και η προετοιμασία για επιστροφή. Δεν έγινε κανένας αγώνας. Πραγματικά λυπάμαι. Δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά έτσι στο άθλημα. Η προκήρυξη του Κυπέλλου έγινε μόλις μια βδομάδα πριν και οι συμμετοχές είχανε φτάσει τις 15 σε μια ανοιχτή κατηγορία. Άνθρωποι με αγάπη και πάθος για το άθλημα είχανε έρθει από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αγώνα. Ο συναγωνισμός ήταν πολύ δυνατός! Κόσμος από τις γύρω περιοχές είχε μαζευτεί για να δει το θέαμα. Η απογοήτευση σε όλο της το μεγαλείο για θεατές και συμμετέχοντες! Και τώρα τι πρόκειται να γίνει; Έξοδα προετοιμασίας, μεταφοράς, διαμονής, αναλώσιμων και συμμετοχής! 80€ παράβολο συμμετοχής επί 15 συμμετέχοντες. Που χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα; Ημέρες εργασίας χαμένες! Ρίσκο από τους αθλητές μέσα στον αγωνιστικό χώρο για το καλύτερο αποτέλεσμα! Όλα αυτά για ποιό λόγο; Για 4 άτομα της ΛΑΜΣ ως οργάνωση -σε μια πίστα 22 στροφών- υπεύθυνα για τη χρονομέτρηση και τη σωστή τήρηση του προγράμματος; Χωρίς κριτές; Ποιος θα απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα; Είναι κρίμα! Τουλάχιστον προσβλητικό”.


Ακολουθεί και η ανακοίνωση της διοργανώτριας ΛΑΜΣ, έτσι όπως τη δημοσίευσε στη σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

–        «Η ΛΑΜΣ μετά από απόφαση που πήρε να στηρίξει το κύπελλο Supermoto και να βάλει το χέρι στην τσέπη της με τη διοργάνωση του 1ου αγώνα. Ο προγραμματισμένος αγώνας για τις 3/6/2018 στις Σέρρες διοργάνωση ΛΑΜΣ, τελικά δεν έγινε. Ακυρώθηκε λόγο μη συμμετοχής των αθλητών στη σχάρα εκκίνησης. Η διαδικασία του αγώνα ξεκίνησε με τον Τεχνικό έλεγχο στις 8.00π.μ. σύμφωνα με το πρόγραμμα του αγώνα. Όλες οι διαδικασίες του αγώνα προχώρησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα, ένα πρόβλημα στη ζεύξη του χρονομέτρου με το πρόγραμμα χρονομέτρησης στα δεύτερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, με όλες τις προσπάθειες που έκανε η οργάνωση, έφερε μια χρονική καθυστέρηση έως την επίλυσή του μία ώρα και τριάντα λεπτά με αποτέλεσμα ότι αντί το πρώτο σκέλος του αγώνα να ξεκινήσει στις 1.30μ.μ. να μπορεί να ξεκινήσει 3.00μ.μ. Παρά τις εκκλήσεις των διοργανωτών, οι αθλητές ζήτησαν την οριστική διακοπή του αγώνα προφασιζόμενοι το πέρας της ώρας. Η ΛΑΜΣ ζητά συγγνώμη για το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε κατά τη διεξαγωγή του αγώνα»

Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε, τα συμπεράσματα δικά σας. Και όσον αφορά στην ανακοίνωση της λέσχης, λίγη περισσότερη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε. Κρίμα γιατί πρόκειται για ανθρώπους με τεράστια εμπειρία και γνώση, με ιδιαίτερα επιτυχημένες διοργανώσεις στο παρελθόν. Απλά έτυχε εκείνη τη μέρα να έχει και άλλες διοργανώσεις ανά τη χώρα (Rally Acropolis / track day), με αποτέλεσμα να αποσυντονιστούν. Δικαιολογία; Για τη χώρα μας ναι και μη χειρότερα..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης