Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στο τέλος της εφετινής σεζόν, ο Fernando Alonso θα αποχαιρετήσει τη Formula 1. Ο σπουδαίος Ισπανός οδηγός αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να πει το μεγάλο αντίο και να αναζητήσει νέες προκλήσεις στην καριέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «El Nano» θεωρείται ένας από τους κορυφαίους πιλότους της σύγχρονης εποχής. Είχε όλο το πακέτο για να πρωταγωνιστήσει και τα κατάφερε. Κέρδισε δύο παγκόσμιους τίτλους, αλλά, το σημαντικότερο ήταν η αναγνώριση και ο σεβασμός από τους πάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Alonso θα μας λείψει για πολλούς λόγους και κυρίως, για:

1. Τις εκπληκτικές εκκινήσεις του. Ο Fernando είναι πραγματικός grand master όταν σβήνουν τα κόκκινα φώτα.

2. Τα team radio. Όταν τον ακούς να μιλάει στους μηχανικούς κατά τη διάρκεια του αγώνα, νομίζεις ότι ο τύπος έχει σπουδάσει την επικοινωνία.

3. Η αίσθηση του χιούμορ. Κανείς δεν παίρνει τους αγώνες πιο σοβαρά από τον Alo. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν διασκεδάζει. Η περίφημη στιγμή με την ξαπλώστρα στη Βραζιλία έχει μείνει στην ιστορία.

4. Οι ηρωικές προσπεράσεις του. Έχει κάνει ορισμένα από τα καλύτερα προσπεράσματα. Αποφασιστικός και αποτελεσματικός.

5. Εμπνέει τη νέα γενιά. Είναι πάντα κοντά στα παιδιά. Τα βοηθά και τους μαθαίνει τα μυστικά της ασφαλούς και της σωστής αγωνιστικής οδήγησης.

6. Οι εμφανίσεις του στις συνεντεύξεις τύπου. Ποτέ και κανείς δημοσιογράφος δεν βαριέται με τον Fernando. Έξυπνος, πνευματώδης και με την απάντηση στο στόμα.

7. Οι αντιπαλότητές του. Αρχικά με τον Michael Schumacher, στη συνέχεια με τους Lewis Hamilton και Sebastian Vettel. Δεν φοβήθηκε ποτέ και κανέναν.

8. Το πάθος. Δίνει τα πάντα για τη νίκη και πανηγυρίζει έντονα. Χοροπηδάει, κραυγάζει, ανεμίζει τη σημαία.

9. Η επαφή με τους fans. Η συνάντηση ενός οδηγού με τους θεατές είναι σημαντική. Ο Alonso το γνωρίζει πολύ καλά και είναι πάντα δίπλα τους.

10. Οι γυναίκες του. Μετά το διαζύγιο από τη Raquel del Rosario, έχει εξελιχθεί σε γυναικοκατακτητή, απολαμβάνοντας τη συντροφιά ορισμένων εκπληκτικών θηλυκών υπάρξεων. Εύγε champion

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης