Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο της F1. Μετά την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε μηχανικούς της Mercedes στο πλαίσιο του Grand Prix της Βραζιλίας, θύματα επίθεσης έπεσαν και τα μέλη της Pirelli.

Πιο συγκεκριμένα, μία συμμορία απείλησε με όπλα τους μηχανικούς της Pirelli που επέστρεφαν από την πίστα του Interlagos στο ξενοδοχείο, αργά το βράδυ της Κυριακής. Ευτυχώς, το προσωπικό ασφαλείας της ιταλικής κατασκευάστριας εταιρείας εξουδετέρωσε τους δράστες και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Pirelli ακύρωσε τις δοκιμές ελαστικών προδιαγραφών που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο (14-15 Νοεμβρίου) στην πίστα του Interlagos στο Σάο Πάολο, με τη συμμετοχή της McLaren.

«Μετά την απόπειρα ληστείας σε van της Pirelli το βράδυ της Κυριακής, που απετράπη από την προσωπική ασφάλεια της ομάδας, και έπειτα από παρόμοια περιστατικά που σημειώθηκαν σε άλλες ομάδες, ακυρώνεται το τεστ που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη και την Τετάρτη στην πίστα της Βραζιλίας. Η απόφαση ελήφθη από κοινού με τις McLaren, FIA και Formula 1 για λόγους ασφαλείας του προσωπικού που θα συμμετείχε στις δοκιμές» τόνισε στη σχετική ανακοίνωση η Pirelli.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά της, η McLaren ανέφερε ότι βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των μηχανικών και δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει οποιοδήποτε ρίσκο. Έτσι αποφασίστηκε η άμεση αποχώρηση όλων των μελών από το Σάο Πάολο και τη Βραζιλία. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης