Η πιο διάσημη ομάδα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από το σπορ, αν οι ιδιοκτήτες δεν αλλάξουν στρατηγική σχετικά με τους κανονισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισχυρός άνδρας της Ferrari, Sergio Marchionne, γνωρίζει άριστα το επικοινωνιακό παιχνίδι και δεν διστάζει να απειλήσει ανοικτά ακόμη και έναν κολοσσό όπως η Liberty Media, όταν αισθάνεται ότι θίγονται άμεσα τα συμφέροντα της ομάδας του.

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση που έκανε η διοργανώτρια αρχή της F1, από το 2021 θα αλλάξουν οι βασικές προδιαγραφές των κινητήριων μονάδων, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη των ομάδων και να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Στο πρώτο σκέλος συμφώνησαν όλοι, ωστόσο, στο δεύτερο οι μεγάλοι εξέφρασαν αντιρρήσεις, καθώς στόχος της Liberty Media είναι ορισμένα μηχανικά μέρη να είναι κοινά και να κατασκευάζονται από εξωτερικούς προμηθευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό, φυσικά δεν θα μπορούσαν να το δεχθούν κατασκευαστές όπως οι Ferrari, Mercedes και Renault. Ο Marchionne ήταν ξεκάθαρος, γνωρίζοντας ότι F1 χωρίς Scuderia δεν υπάρχει από αγωνιστικής και εμπορικής πλευράς. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κορυφαίοι αναλυτές, ο πολυμήχανος μάνατζερ έχει το καλύτερο χαρτί στα χέρια του και δύσκολα θα βγει χαμένος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το συμβόλαιο συμμετοχής της Ferrari στη Formula 1 έχει ισχύ μέχρι το τέλος του 2020. Μετά πρέπει να υπογράψει νέα συμφωνία με τους διοργανωτές.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης