Του Λουκά Παπαλάμπρου

Με συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες υποδέχθηκε η Suzuka τις ομάδες της F1, την ώρα που οι Ιάπωνες έχουν κατακλύσει τα paddock και τα ξενοδοχεία όπου μένουν οι πιλότοι, προκειμένου να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιαπωνικό circuit είναι ένα από τα αγαπημένα των οδηγών. Παραδοσιακά, στη Suzuka βλέπουμε σπουδαίες μάχες, κάτι το οποίο ελπίζουμε να συμβεί και αυτή την Κυριακή. Η πίστα είναι ιδιαίτερα γρήγορη και απαιτητική, αντίστοιχη του Spa στο Βέλγιο και φιλοξενεί για 29η φορά στην ιστορία αγώνα της Formula 1. Οι καμπές Spoon και 130R είναι οι πλέον εντυπωσιακές στο καλεντάρι, με τους πιλότους να δέχονται τα υψηλότερα φορτία G.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες της μέση, τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα. Στη Ferrari θέλουν μόνο νίκη προκειμένου ο Vettel να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες για τη διεκδίκηση του τίτλου. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, απαιτείται αξιοπιστία, κάτι το οποίο στοίχισε ακριβά στο προηγούμενο GP.

Οι δύο Red Bull λογικά θα εμφανιστούν δυνατές, με τις Mercedes να προσπαθούν να βρουν ρυθμό, όπως παραδέχθηκε και ο Toto Wolff.  Καλό αποτέλεσμα θέλει και ο Alonso, προκειμένου να ευχαριστήσει του χιλιάδες φανς, οι οποίοι τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα.

Λόγω της διαφοράς ώρας με τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το πρόγραμμα του τριημέρου δεν βολεύει καθόλου τους τηλεθεατές σε Ευρώπη και Ελλάδα. Οι πιστοί φίλοι της F1 θα πρέπει να ξυπνήσουν νωρίτερα για να απολαύσουν μία ακόμη σπουδαία μονομαχία.

Το πρόγραμμα του GP Ιαπωνίας

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
04:00-05:30 Ελεύθερα Δοκιμαστικά (FP1) – COSMOTE TV
08:00-09:30 Ελεύθερα Δοκιμαστικά (FP2) – COSMOTE TV

Σάββατο 7 Οκτωβρίου
06:00-07:00 Ελεύθερα Δοκιμαστικά (FP3) – COSMOTE TV
09:00-10:00 Κατατακτήριες – COSMOTE TV

Κυριακή 8 Οκτωβρίου
08:00 Αγώνας – COSMΟΤΕ TV  (Σε μαγνητοσκόπηση από την ΕΡΤ στις 14.00)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης