Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα… πιτ στοπ ήταν αυτά που έπαιξαν το ρόλο τους στο φετινό γκραν πρι του Μονακό και έκριναν κυρίως Από το 2001 είχε να κερδίσει η Ferrari στο Μονακό τις πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης.

Άλλωστε είναι γνωστό πως πρόκειται για έναν απαιτητικό αγώνα που για να φέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει πρώτα από όλα να ξεκινήσεις από όσο το δυνατόν καλύτερη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό βέβαια το έπραξε ο Raikkonen, όμως ο Vettel ήταν αυτός που τελικά πήρε τη νίκη καταφέρνοντας να περάσει τον ομόσταυλό του με την… βοήθεια της αλλαγής ελαστικών και το χρόνο που κέρδισε όσο παρέμενε μέσα στην πίστα.

Το 1-2 σημείωσαν τα μονοθέσια της Ferrari και πλέον η ομάδα απολαμβάνει την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα


Η Ferrari επέστρεψε!
Το σίγουρο είναι πως οι δύο πιλότοι της Ferrari έδειξαν πως δεν έχουν αντίπαλο και αυτό έχει Για 90η φορά η Ferrari πετυχαίνει το 1-2χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φίλους της ιταλικής φίρμας. Το 1-2 που σημείωσαν ήταν ό,τι καλύτερο τόσο για τον Vettel που μεγάλωσε τη διαφορά στην βαθμολογία όσο και για την Scuderia που… επέστρεψε.

Το βάθρο στο Μονακό συμπλήρωσε ο Ricciardo που και αυτός με τη σειρά του εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό πιτ στοπ της ομάδας του, περνώντας τόσο τον ομοσταυλό του Max Verstsappen όσο και τον πιλότο της Mercedes Vallteri Bottas. Με τη σειρά τους, Bottas και Verstsappen τερμάτισαν στις θέσεις 4-5.




Για να δείτε την βαθμολογία των κατασκευαστών πατήστε
ΕΔΩ

H εκκίνηση του αγώνα πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα...

Τυχερός… άτυχος ο Hamilton
Κέρδισε 6 θέσεις αλλά τερμάτισε 7ος ο HamiltonΑπό εκεί και πέρα, την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Sainz, Hamilton, Grosjean, Massa και Magnussen. Να σημειώσουμε πως ο Βρετανός πιλότος της Mercedes (Hamilton) ήταν ο… τυχερός της ημέρας καθώς κατάφερε να κερδίσει 6 θέσεις καθώς εκκίνησε από την 13η θέση.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί στις 11 Ιουνίου με το γκραν πρι στο Μόντρεαλ του Καναδά.

 Τα πιτ στοπ έπαιξαν το ρόλο τους στο να τερματίσει ο Ricciardo στην 3η θέση και ουσιαστικά να βρεθεί εμπρός από τους Verstappen και Bottas

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Bottas με Mercedes

O Verstappen τερμάτισε στην 5η θέση με Red Bull

Εκκίνησε πρώτος αλλά τερμάτισε δεύτερος ο Kimi Raikkonen...

Πρώτη θέση για τον Vettel...

H άτυχη στιγμή όπου ο Button ακουμπά με τον Wehrlein και η Sauber του δεύτερου γυρίζει και καρφώνεται στον προστατευτικό τοίχο... Ευτυχώς χωρίς απρόοπτες καταστάσεις

Μονακό...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης