Ένα γκραν πρι με πολλά απρόοπτα και ανακατατάξεις πραγματοποιήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν φέρνοντας Επεισοδιακό και με πολλές εκπλήξεις ήταν το γκραν πρι  στο Αζερμπαιτζάντα πάνω κάτω στην τελική  κατάταξη, χαρίζοντας ταυτόχρονα ένα διαφορετικό θέαμα από αυτό που έχουμε συνηθίσει, ίσως και τα τελευταία χρόνια.

Εμφανίσεις του αυτοκινήτου ασφαλείας, εγκαταλείψεις, επαφές, διακοπή, ανατροπές και τελικά μία απρόσμενη νίκη του Daniel Ricciardo με μονοθέσιο της Red Bull, που αξίζει να σηειώσουμε ότι ξεκίνησε τον αγώνα από την 10η θέση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Ricciardo πανηγυρίζει την νίκη που σημείωσε στο Αζερμπαϊτζάν

Μάχη μέχρι το τέλος..
Στα τελευταία μέτρα ο Bottas κατέκτησε την 2η θέση…Πιο πίσω, ο Valtteri Bottas με Mercedes κατέκτησε την δεύτερη θέση μόλις στα τελευταία μέτρα παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα του Stroll που αρκέστηκε στην 3η θέση (ο Φινλανδός είχε μείνει και έναν γύρο πίσω!). Ακόμα όμως και η 3η θέση ήταν πολύ σημαντική για τον νεαρό πιλότο της Williams καθώς ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών.

Ο Bottas προσπερνά τον Stroll λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηπρώτη  δεκάδα
Η Ferrari κατέκτησε την 4η θέση με τον Sebastian Vettel ενώ ο Lewis Hamilton με Mercedes Έγινε πιτ στοπ ακόμα και για αλλαγή στο προσκέφαλο!ολοκλήρωσε τον αγώνα του πέμπτος έχοντας πραγματοποιήσει ακόμα και πιτ στοπ για αλλαγή του προσκέφαλου!

Ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι υπόλοιπες βαθμολογούμενες θέσεις με την δεκάδα να συμπληρώσουν οι, Ocon (Force India) Magnuseen (Hass), Sainz (Toro Rosso), Alonso (McLaren) και Wehrlein (Sauber).

Ο Hamilton φρενάρει (σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας) και ο Vettel ακουμπά την Mercedes...

Άτυχοι Raikkonen – Verstappen
Από εκεί και πέρα άτυχος αποδείχτηκε σε ακόμα έναν αγώνα ο Max Vertsappen που εγκατέλειψε με Σε ακόμα έναν αγώνα εγκατέλειψε ο Max Verstappen…πρόβλημα στην πίεση λαδιού της Red Bull.

Άτυχος και ο Kimi Raikkonen όταν η Ferrari του πάτησε θραύσματα, διαλύθηκε το ελαστικό της και οι ζημιές που προκάλεσε στο πίσω μέρος του μονοθεσίου, είχαν ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του Φινλανδού.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα συνεχιστεί στις 9 Ιουλίου την Αυστρία.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα

Η βαθμολογία των πιλότων μετά το γκραν πρι στο Αζερμπαϊτζάν

O Daniel Ricciardo ήταν ο πιλότος που είδε πρώτος την καρό σημαία

Πολλοί πιλότοι είχαν άτυχες στιγμές..
Το πίσω ελαστικό στην Ferrari του Raikkonen
Ο Hamilton αναγκάστηκε να μπει στα πιτς για να αλλάξει το... προσκέφαλο!
Πρώτο βάθρο για τον Stroll με μονοθέσιο της Williams

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης