Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σχεδόν 2.5 ώρες καθυστέρηση ολοκληρώθηκαν οι επίσημες κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 στην πίστα της Monza στην Ιταλία. Αιτία, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που έφεραν τα πάνω – κάτω Έπεσε τόση βροχή στην Monza που μετά βίας ολοκληρώθηκε – μετά από 2.5 ώρες – η διαδικασία…ενώ… έστειλαν τον Grosjean εκτός πίστας με αποτέλεσμα να βγουν οι κόκκινες σημαίας και να διακοπούν οι δοκιμές!

Μετά από συνεχόμενες 15λεπτες αναβολές (χάσαμε το μέτρημα) οι κατατακτήριες δοκιμές συνεχίστηκαν. Τελικά ο Lewis Hamilton κατάφερε στο τελείωμα των δοκιμών να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο και παράλληλα να βρεθεί στην κορυφή της λίστα των πιλότων με τις περισσότερες Pole Position στην ιστορία της Formula 1.

Με την Pole Position που κατέκτησε ο Βρετανός πιλότος της Mercedes έφτασε τις 69 και πλέον φιγουράρει μόνος στην κορυφή με δεύτερο τον Michael Schumacher.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lewis Hamilton έχει κάθε λόγο να χαμογελά καθώς από... σήμερα είναι ο πιλότος με τις περισσότερες Pole Position (69) στην ιστορία της Formula 1

Για πρώτη φορά από την 1η σειρά
Πίσω από τον Hamilton ακολούθησαν οι Verstappen και Ricciardo, αμφότεροι με Red Bull, όμως θα Ποινές στις Red Bull και χαμόγελα για τον Stroll…εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις (14η και 17η αντίστοιχα) εξαιτίας ποινής που δέχτηκαν λόγω αλλαγές στα μονοθέσιά του (κινητήρες, turbo κ.λπ.).

Αυτό σημαίνει πως δίπλα από τον Hamilton θα εκκινήσει ο Stroll με Williams.

Πιο πίσω ο Ocon με Force India και ο Bottas με την δεύτερη Mercedes.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Stroll θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης (λόγω ποινής των πιλότων της Red Bull)

Η πρώτη δεκάδα
Την δεκάδα των πιλότων με τους καλύτερους χρόνους συμπλήρωσαν οι, Raikkonen (Ferrari), Vettel (Ferrari), Massa (Williams) και Vandoorne (McLaren).

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote TV αλλά και την κρατική τηλεόραση.

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από τις κατατακτήριες δοκιμές στην Monza πατήστε ΕΔΩ

Τα μονοθέσια της Red Bull σημείωσαν τον 2ο και 3ο καλύτερο χρόνο όμως θα εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις (14η ο Verstappen και 17η ο Ricciardo αντίστοιχα)εξαιτίας των ποινών που έχουν δεχτεί...

Ο Ocon σημείωσε τον 5ο καλύτερο χρόνο

Η ζημιά από το μονοθέσιο του Grosjean...

H βροχή δεν ταίριαζε στα κόκκινα μονοθέσια...

Πολύ βροχή έπεσε στη Monza...

H βαθμολογία των οδηγών

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης