Ο θίασος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται στο Μόντρεαλ του Καναδά, καθώς αυτό το τριήμερο (9-11 Ιουνίου) φιλοξενείται ο έβδομος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H πίστα κατασκευάστηκε το 1978 και βρίσκεται στο τεχνητό νησί της Παναγίας, στην κοίτη του Αγίου Λαυρεντίου, εκεί όπου σήμερα είναι και το Μητροπολιτικό Πάρκο του Μόντρεαλ. Το circuit φέρει το όνομα του αείμνηστου Καναδού οδηγού, Gilles Villeneuve, ο οποίος κέρδισε το πρώτο Grand Prix.

To σημείο που έχει κάνει την πίστα γνωστή, είναι ο «τοίχος των Πρωταθλητών», στην έξοδο του τελευταίου σικέιν. Σε αυτό τον τοίχο, έχουν χτυπήσει μεγάλα ονόματα της F1, όπως οι Michael Schumacher, Damon Hill και Fernando Alonso. Βέβαια, αυτό που έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό όλων, είναι το τρομακτικό ατύχημα του Robert Kubica το 2007 και του Olivier Panis δέκα χρόνια νωρίτερα, στο οποίο έσπασε και τα δύο του πόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα είναι ιδιαίτερα απαιτητική, με τους οδηγούς να φρενάρουν βίαια σε έξι στροφές. Γι αυτό και όλοι, είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν τα ελαστικά τους. Η Pirelli έχει στη διάθεση όλων των ομάδων τις τρεις πιο μαλακές γόμες, (Soft-κίτρινη, Supersoft-κόκκινη, Ultrasoft-μωβ).

Sebastian Vettel και Lewis Hamilton αναμένεται να δώσουν μια ακόμη μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση στο βάθρο, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους Kimi Raikkonen και Valtteri Bottas.

FORMULA 1 GRAND PRIX DU CANADA 2017
Circuit Gilles-Villeneuve

Τεχνικά στοιχεία

Μήκος πίστας: 4.361 μέτρα
Απόσταση αγώνα: 305.270 χιλιόμετρα
Αριθμός γύρων: 70
Ρεκόρ γύρου: 1:13.622 (Rubens Barrichello, 2004)
Στροφές: 14 (8 δεξιές, 6 αριστερές)
Αλλαγές ανά γύρο: 52
Πρώτο GP: 1978

Το πρόγραμμα του GP

Σάββατο 10 Ιουνίου
Ελεύθερες δοκιμές FP3: 17:00-18:00GR (Cosmote Sport 5HD)
Κατατακτήριες: 20:00GR (Cosmote Sport 5HD)

Κυριακή 11 Ιουνίου
Αγώνας: 21:00GR (Cosmote Sport 5HD / EΡΤ2)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης