Μία δυσλειτουργία σε έναν από τους αισθητήρες, ήταν η αιτία του ατυχήματος, κατά τη διάρκεια του pit stop του Kimi Raikkonen, στο Grand Prix του Μπαχρέιν, την περασμένη Κυριακή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε η Ferrari, έπειτα από έρευνα που έγινε σε συνεργασία με τη FIA, διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ελέγχου της ομάδας το οποίο διασφαλίζει ότι όλα θα πάνε καλά στο pit stop, δεν ανίχνευσε ότι δεν έγινε αλλαγή του πίσω αριστερού τροχού και έδωσε το πράσινο φως για να φύγει ο Raikkonen.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το μονοθέσιο του Φιλανδού να παρασύρει τον μηχανικό και να του σπάσει το αριστερό πόδι σε δύο σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της ομάδας, Maurizio Arrivabene, έκανε λόγο για μία πολύ άσχημη στιγμή που στεναχώρησε τους πάντες μέσα στη Ferrari. Παράλληλα, τόνισε ότι έγιναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διορθώσεις ώστε να μην επαναληφθεί.

Επίσης, αποκάλυψε ότι ο άτυχος μηχανικός Francesco Cigarini, έχει επιστρέψει στο σπίτι του στην Ιταλία και συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό της FIA και τους διοργανωτές του GP του Μπαχρέιν για την άμεση υποστήριξη και το γεγονός ότι βοήθησαν να γίνει η χειρουργική επέμβαση στο μέλος της ομάδας τους σε λιγότερο από ένα 24ώρο, από τους καλύτερους γιατρούς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης