Οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις στις δοκιμές της Βαρκελώνης, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις McLaren και Honda, με τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας αναζητούν ήδη άλλον προμηθευτή κινητήρων.  

Η Honda έχει τεράστιο πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος και όπως όλα δείχνουν, δεν σώζεται ούτε η φετινή σεζόν για τη McLaren. Ο Alonso δεν δίστασε να κατηγορήσει ανοικτά τους Ιάπωνες, λέγοντας πως για όλα φταίει το αδύναμο και αναξιόπιστο power unit, ενώ και ο αγωνιστικός διευθυντής, Eric Boullier, έριξε τα βέλη του προς τον προμηθευτή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ομάδα του Woking έχει ξεκινήσει τις επαφές με τη Mercedes για πιθανή συνεργασία από το 2018. Ο εκπρόσωπος της McLaren παραδέχθηκε πως εξετάζονται εναλλακτικές, αλλά δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο. Οι φήμες όμως έχουν οργιάσει στη Βρετανία και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις. Οι Γερμανοί είναι θετικοί στο ενδεχόμενο επανασύνδεσης με τη McLaren, αλλά το συμβόλαιο με τη Honda είναι κλειστό πολυετές και δύσκολα θα σπάσει.

Ο επικεφαλής της Honda F1, Yusuke Hasegawa, προσπάθησε να βάλει ένα τέλος σε όλη αυτή τη φημολογία, λέγοντας: «Η κατάσταση δεν είναι αυτή που ελπίζαμε, αλλά είμαστε δεσμευμένοι με την F1 και τη McLaren. Πιστεύουμε σε αυτή τη συνεργασία και είμαστε διατεθειμένοι να εργαστούμε σκληρά ως ομάδα και να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να παραμείνουμε ειλικρινείς και ανοικτοί στην επικοινωνία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ήδη έχουμε κάνει κάποιες βελτιώσεις και δουλεύουμε για να αυξήσουμε την απόδοση της υβριδικής μονάδας πριν τη Μελβούρνη».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης