H Appleby είναι ένα εμπιστευτικό δικηγορικό γραφείο στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, το οποίο εξειδικεύεται στη διαμόρφωση συνθηκών μυστικότητας για τις επενδύσεις, τις αγορές και τις καταθέσεις της διεθνούς νομενκλατούρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά βρίσκει τρόπους για να «κρύψει» όλα τα ίχνη και γι’ αυτό διαθέτει προσβάσεις σε όλους τους φορολογικούς παραδείσους του πλανήτη, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό και μόνο.

Ο πασίγνωστος στις λέσχες των λαμπρών VIP του κόσμου, Lewis Hamilton, είναι ένας από αυτούς που χρησιμοποίησε το δικηγορικό γραφείο Appleby για να κρύψει τα εισοδήματά του αποφεύγοντας τη φορολόγησή τους, αλλά και για να εισπράξει επιστροφή ΦΠΑ, παρακαλώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είναι βαθιά μπλεγμένος στα Paradise Papers όπως προκύπτει από τα έγγραφα που διέρρευσαν. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Βρετανός οδηγός θα ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές, καθώς φέρεται να ενοικίαζε στον εαυτό του το πολυτελές ιδιωτικό τζετ μέσω μιας υπεράκτιας εταιρείας στο νησί του Μαν.

Ο Hamilton ελέγχεται για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 3,3 εκατομμυρίων λιρών, ενώ και το συμβόλαιο του με τη Mercedes φαίνεται να έχει υπογραφεί μέσω αντίστοιχης εταιρείας με έδρα το νησί Γκέρνσι. Παρά τα κέρδη που αποκομίζει – είναι ο πλουσιότερος οδηγός του κόσμου  με περιουσία 130 εκατομμύρια λίρες – δηλώνει κάτοικος Μόντε Κάρλο προκειμένου να αποφεύγει τη φορολόγηση.

Οι Βρετανοί δείχνουν ενοχλημένοι από τις κινήσεις που κάνει σε φορολογικούς παραδείσους και την αδιαφορία προς το κράτος, αφού δεν αποδίδει το παραμικρό σε φόρους. Μάλιστα, το κόκκινο αεροσκάφος Bombardier που έχει στην κατοχή του το δηλώνει ως επαγγελματικό, όπως και πολλά ακόμη αποκτήματα. Επιπλέον, δεν πλήρωσε φόρο σε Γερμανία, Ουγγαρία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία, χώρες στις οποίες χρησιμοποίησε τα αεροδρόμια και γι’ αυτό θα έπρεπε να φορολογηθεί.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι με τα οικονομικά θέματα ασχολούνται οι συνεργάτες του και δεν είχε ενημέρωση σχετικά με τα νομικά ζητήματα. Ωστόσο, δύσκολα θα γλυτώσει τα πρόστιμα και τους διαφυγόντες φόρους αν αποδειχθούν οι κατηγορίες. Επίσης, θα πρέπει να ξεχάσει και την πρόσκληση από τη βασίλισσα για να χριστεί Sir όπως επιθυμεί διακαώς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης