Την ώρα που ο Max Verstappen και ο πατέρας του Jos ρίχνουν όλη την ευθύνη στον Sebastian Vettel για το ατύχημα στην εκκίνηση, ο μεγάλος αντίπαλος του Γερμανού οδηγού παίρνει θέση υπέρ του.

Ο Lewis Hamilton θεωρεί ότι πρόκειται για καθαρά αγωνιστικό συμβάν, το οποίο θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε. Σύμφωνα με τον Βρετανό, όταν σβήσουν τα κόκκινα φώτα, αυτός που ξεκινά πρώτος δεν μπορεί να δει πού βρίσκεται ο δεύτερος, ειδικά αν έχει κάνει καλή εκκίνηση. Έτσι, αλλάζει λίγο τη γραμμή του, ώστε να υπερασπιστεί τη θέση του και να βγει μπροστά στη στροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απλά λόγια, ο Hamilton εννοεί πως για κλάσματα του δευτερολέπτου ο πρώτος υπάρχει πολύ μεγάλη περίπτωση να πέσει θύμα του αποκαλούμενου «τυφλού σημείου» και να προκληθεί ατύχημα, όπως στο Grand Prix της Σιγκαπούρης.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια άποψη είχαν και οι αγωνοδίκες. Οι κύριοι Gerd Ennser, Silvia Bellot και Emanuele Pirro, αφού εξέτασαν προσεκτικά τα video και άκουσαν τις απόψεις των Vettel, Raikkonen και Verstappen, θεώρησαν πως ουδείς είχε την πλήρη υπαιτιότητα ή πρόθεση για το συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης