Στις δύο περιόδους δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης, η Ferrari έδειξε ότι έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου και είναι σε θέση να απειλήσει φέτος τη Mercedes AMG Petronas.      

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lewis Hamilton έκανε λόγο για μια πραγματική απειλή, χρίζοντας φαβορί την ιταλική ομάδα. Από την πλευρά του, ο Sebastian Vettel θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, λέγοντας πως από τις δοκιμές δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά στη δυναμική των μονοθεσίων και ότι η Mercedes παραμένει η καλύτερη ομάδα.

Τώρα, ήρθε ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull Racing να πει ότι η Ferrari έχει μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που δείχνει και τους ανησυχεί πραγματικά πολύ. «Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ομάδες δεν ανοίγουν όλα τα χαρτιά τους στις δοκιμές. Η Ferrari όμως είναι πολύ ισχυρή και αξιόπιστη και αυτό το έβλεπε ο καθένας. Ξέρω πολύ καλά τον Vettel και ανησυχώ πραγματικά. Στην ευθεία εκκίνησης – τερματισμού σήκωνε επίτηδες το πόδι από το γκάζι. Για να το κάνεις αυτό σημαίνει ότι έχεις τεράστια αυτοπεποίθηση και οι δυνατότητες του μονοθεσίου είναι πολύ μεγαλύτερες», είπε ο Helmut Marko.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο έμπειρος αυστριακός έκανε προβλέψεις για τον πρώτο αγώνα της σεζόν στην Αυστραλία. «Μέχρι το πρώτο GP κανείς δεν ξέρει πόσο μπορούν να βελτιωθούν οι ομάδες. Αν όμως στη Μελβούρνη επικρατούν συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Βαρκελώνης, τότε η Ferrari είναι το απόλυτο φαβορί. Vettel και Raikkonen θα κατεβάσουν πολύ τους χρόνους». 

Οι δηλώσεις των ανταγωνιστών έχουν ενθουσιάσει τους tifosi, όμως, όλοι μέσα στη Scuderia κρατούν το στόμα τους κλειστό, τουλάχιστον μέχρι το εναρκτήριο Grand Prix, για να μην εκτεθούν όπως τις περασμένες χρονιές.

Αυτό που ελπίζουμε όλοι, είναι να απολαύσουμε επιτέλους ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τις Mercedes, Ferrari και Red Bull να μάχονται ρόδα με ρόδα σε κάθε αγώνα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης