Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το επερχόμενο συμβούλιο της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού της F1, καθώς θα συζητηθεί το ενδεχόμενο βοήθειας στη Honda για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική.

Οι μηχανικοί της Honda δεν έχουν καταφέρει να βρουν λύση στα προβλήματα απόδοσης και αξιοπιστίας της κινητήριας μονάδας, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο της McLaren να παραπαίει στο πρωτάθλημα της F1. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να βοηθήσει την ιστορική ομάδα να γίνει εκ νέου ανταγωνιστική και σκοπεύει να προτείνει στους μεγάλους κατασκευαστές να εγκρίνουν ένα σχέδιο, το οποίο όμως κανείς δεν ξέρει αν θα δεχθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση του Strategy Group, FIA και McLaren θα προτείνουν στις Mercedes, Ferrari και Renault να δώσουν χείρα βοηθείας στη Honda. Πώς θα γίνει αυτό; Θα θέσουν σε ισχύ το πλάνο που είχαν συμφωνήσει πέρυσι και το οποίο έλεγε πως, αν στις προσομοιώσεις στην πίστα της Βαρκελώνης υπάρχει διαφορά μεγαλύτερη των 0,3 δευτερολέπτων στον γύρο, θα εφάρμοζαν μια σειρά δράσεων προς όφελος της ανταγωνιστικότητας.

Αυτό σημαίνει ότι θα τους παρέχουν τεχνική βοήθεια προκειμένου να μπορέσουν να διασφαλίσουν την απόδοση και αξιοπιστία της υβριδικής μονάδας ισχύος. Βέβαια, δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς μπορούν να το εγκρίνουν αυτό οι ανταγωνιστές και να χάσουν το όποιο πλεονέκτημα έχουν αποκτήσει, ειδικά οι Mercedes και Ferrari.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης