Στο πλαίσιο του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, η Pirelli παρουσίασε επίσημα τα νέα ελαστικά τα οποία θα χρησιμοποιήσουν οι ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ελαστικά P Zero φέρνουν στο νου εικόνες από το παρελθόν, καθώς είναι αρκετά φαρδύτερα και μεγαλύτερα σε σχέση με τα τωρινά. Πιο συγκεκριμένα, η διάμετρος του εμπρός ελαστικού έχει αυξηθεί κατά 60 χιλιοστά φθάνοντας τα 305 χλστ., ενώ το πίσω αυξήθηκε κατά 80 χλστ. φθάνοντας τα 405 χλστ.

Αναλυτικά, οι διαστάσεις των slick ελαστικών είναι 305/670-13 στο μπροστινό και 405/670-13 στο πίσω. Όσον αφορά στα ενδιάμεσα ελαστικά Cinturato, η διάμετρος αγγίζει τα 675 χλστ. και στα βρόχινα τα 680 χλστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί της Pirelli εργάστηκαν μήνες για τη δημιουργία των νέων σετ ελαστικών, πραγματοποιώντας συνολικά 10 δοκιμές σε 24 ημέρες, αναλύοντας όλα τα δεδομένα με τη βοήθεια των Mercedes, Red Bull και Ferrari. Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα, οι τρεις ομάδες θα παραμείνουν στο Άμπου Ντάμπι προκειμένου να συνεχίσουν μαζί τις δοκιμές των slick ελαστικών.

Θυμίζουμε πως, στο πρωτάθλημα του 2017 θα ισχύσουν νέοι κανονισμοί όσον αφορά στα μονοθέσια, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο συναρπαστικό το σπορ. Οι οδηγοί θα έχουν στα χέρια τους πιο επιθετικά, γρήγορα και με υψηλότερες δυνατότητες μονοθέσια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης