Την γκάμα των ελαστικών που θα χρησιμοποιηθούν στο επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1, παρουσίασε στο Άμπου Ντάμπι η Pirelli, πραγματοποιώντας παράλληλα τα πρώτα τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι ομάδες βρίσκονται στη Yas Marina προκειμένου να κάνουν δοκιμές με τους επίσημους οδηγούς. Η ιταλική εταιρεία πρόσθεσε καινούργιες γόμες ελαστικών για το 2018, όπως τις «superhard» και «hypersoft». Η πρώτη έχει πορτοκαλί χρώμα και σκληρή σύνθεση, ενώ η δεύτερη ροζ χρώμα και είναι το πιο μαλακό ελαστικό που έχει φτιάξει ποτέ η Pirelli.

Νέα είναι και η «hard» με τη μπλε απόχρωση. Συνολικά θα διατίθενται επτά διαφορετικά σλικ ελαστικά P Zero τα οποία μαζί με τα νέα ενδιάμεσα και βρόχινα Cinturato διευρύνουν την γκάμα του 2018 σε εννιά ελαστικά Pirelli διαφορετικών χρωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σκελετοί και οι γόμες έχουν ανασχεδιαστεί σε όλα τα νέα ελαστικά, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις και τις καταπονήσεις από τα ταχύτερα μονοθέσια. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Pirelli, Mario Isola, οι αλλαγές είναι μικρές εν συγκρίσει με τα φετινά, όμως έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στους οδηγούς να πιέζουν περισσότερο από την αρχή ως το τέλος της διάρκειας ζωής ενός ελαστικού.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης