Ανατροπές, συγκινήσεις, μάχες ρόδα με ρόδα. Το εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1 τα έχει κυριολεκτικά όλα, με δύο εκ των κορυφαίων οδηγών της σύγχρονης εποχής να δίνουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους για τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Grand Prix του Hockenheim, η Ferrari ξεκίνησε ως το απόλυτο φαβορί. Ο Sebastian Vettel ήλεγχε απόλυτα τον αγώνα, ο Kimi Raikkonen έμενε πίσω του για να τον προστατεύει και ο Lewis Hamilton έκανε ό,τι μπορούσε για να μπει στην τετράδα, αφού ξεκίνησε από την 14η θέση.

Η βροχή που άρχισε να πέφτει στον 40ο γύρο, όμως, ανέτρεψε τα πάντα. Ο Vettel έκανε ένα παιδαριώδες λάθος και βγήκε εκτός μάχης. Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα και ο Hamilton άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, περνώντας επικεφαλής. Η Mercedes έδωσε εντολή στον Bottas να μείνει πίσω του, με τον Raikkonen να τερματίζει τελικά τρίτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Ferrari αντί να κάνει το 1-2 και να αυξήσει τη διαφορά, έχασε την πρωτοπορία τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών όσο και κατασκευαστών. Το ουγγρικό GP την τρέχουσα εβδομάδα (27 – 29 Ιουλίου) αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Θα δώσουν την απάντησή τους οι Ιταλοί ή οι Γερμανοί θα διατηρήσουν τα ηνία;

Δείτε τις καλύτερες στιγμές από τον αγώνα στο Hockenheim

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης