Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ο άνθρωπος ο οποίος συνέδεσε όσο κανένας άλλος το όνομά του με τη Formula 1, την εκτόξευσε εμπορικά και την έκανε το πιο ακριβό σπορ στον κόσμο αποτελεί παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από 40 χρόνια, ο Bernie Ecclestone είπε το μεγάλο αντίο στη F1, παραδίδοντας τα σκήπτρα στον Chase Carey της Liberty Media. Η αμερικανική εταιρεία είναι αυτή που κατέχει πλέον τα εμπορικά δικαιώματα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τον 86χρονο Βρετανό να παραδίδει τη θέση του και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε αν θα αποδεχθεί τη θέση του επίτιμου προέδρου που του πρότεινε τιμητικά η Liberty Media. «Σήμερα αποχώρησα από τη F1, με τον Chase Carey να είναι ο διάδοχός μου. Υπηρέτησα αυτό το σπορ για 40 χρόνια και είμαι περήφανος για όσα πέτυχα. Ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκα. Τις ομάδες, τους διοργανωτές, τους χορηγούς, τις τηλεοπτικές εταιρείες. Όσο για τη θέση του επίτιμου προέδρου, δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει αυτό και τι πρέπει να κάνω. Εξακολουθώ να έχω πολλούς φίλους στη Formula 1. Επιπλέον, έχω αρκετά χρήματα για να αγοράσω ένα εισιτήριο και να παρακολουθήσω ένα GP» ανέφερε ο γερoBernie.

Η F1 περνάει σε μια νέα εποχή, με τον αμερικανικό κολοσσό να κινεί πλέον τα νήματα σε όλα τα επίπεδα. Ο Chase Carey εκτός από διευθύνων σύμβουλος είναι και πρόεδρος της Formula 1, με τον Sean Bratches να αναλαμβάνει επικεφαλής του εμπορικού τμήματος. Τέλος, ο Ross Brawn θα έχει τον ρόλο του Managing Director Motor Sports, δηλαδή είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις με τις ομάδες και τους οδηγούς.

Από τη μεριά του, το νέο αφεντικό της F1 είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος με τη θέση του CEO. H F1 έχει τεράστιες δυνατότητες και πάρα πολλές ευκαιρίες. Θα συνεργαστώ πλήρως με τη FIA, τις ομάδες, τους fans και τους χορηγούς, προκειμένου να ενισχύσουμε το σπορ και να προσφέρουμε νέες εμπειρίες. Ο Bernie ήταν απόλυτα επιτυχημένος και τον ευχαριστούμε όλοι για όσα προσέφερε. Χωρίς αυτόν το άθλημα δεν θα ήταν ίδιο. Θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας της F1».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ecclestone θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με περιουσία που ξεπερνά τα 4 δις ευρώ. Το 2014 κατηγορήθηκε για τη δωροδοκία του Γερμανού τραπεζίτη Gerhard Gribkowsky, της Bayern Landesbank, στο πλαίσιο της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της F1 το 2005-2006. Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια, αλλά ο Bernie προσέφερε το απίστευτο ποσό των 100.000.000 δολαρίων προς τις γερμανικές Αρχές, απαιτώντας όχι μόνο να τον αθωώσουν, αλλά να διαγραφούν τα πάντα από το ποινικό του μητρώο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης