Αυτή είναι η τελευταία σεζόν του Fernando Alonso στη Formula 1. O Ισπανός οδηγός αποφάσισε να αποχωρήσει από την κορωνίδα του μηχανοκινήτου αθλητισμού, αναζητώντας νέες προκλήσεις στην καριέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «El Nano» πέτυχε τα πάντα στην καριέρα του, κερδίζοντας δόξα, χρήματα, φήμη και τίτλους. Σημείωσε 32 νίκες, ανέβηκε 97 φορές στο βάθρο των νικητών και πήρε 22 pole position. Φυσικά, πάνω από όλα, είναι τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα με τη Renault, το 2005 και το 2006.

«Έπειτα από 17 υπέροχα χρόνια σε αυτό το εκπληκτικό άθλημα, ήρθε η ώρα να κάνω μια αλλαγή και να προχωρήσω. Απόλαυσα κάθε λεπτό και δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε όλο αυτό. Στους επόμενους αγώνες της σεζόν θα τρέξω με περισσότερο πάθος από ποτέ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζω από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή μου, αλλά θέλω να εξερευνήσω νέες περιπέτειες. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους της McLaren. Η καρδιά μου είναι με την ομάδα για πάντα. Γνωρίζω ότι θα επιστρέψουν ισχυρότεροι και καλύτεροι στο μέλλον. Έχω χτίσει τόσες πολλές σπουδαίες σχέσεις με πολλούς φανταστικούς ανθρώπους στη McLaren. Πιστεύω ότι είμαι πιο πλήρης οδηγός τώρα από ποτέ».

«Πήρα αυτήν την απόφαση πριν από μερικούς μήνες. Ευχαριστώ ειλικρινά τον Chase Carey και την Liberty Media για τις προσπάθειες που έκαναν προκειμένου να αλλάξω γνώμη. Ευχαριστώ τις πρώην ομάδες μου, τους team-mates μου, τους ανταγωνιστές μου, τους συναδέλφους, τους συνεργάτες μου, τους δημοσιογράφους και όλους όσους συνεργάστηκα στην καριέρα μου στην F1, και ιδιαίτερα στους οπαδούς μου σε όλο τον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι θα τους βρω και πάλι στο μέλλον», δήλωσε ο 37χρονος Alonso.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης