Η Formula 1 φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο (27-28 Μαΐου) στο Πριγκιπάτο του Μονακό, στο πλαίσιο του πιο λαμπερού, φημισμένου και διάσημου Grand Prix του κόσμου. 

Στο Μόντε Κάρλο ο αγώνας είναι μια πρόκληση για όλους. Από τους οδηγούς, έως τους μηχανικούς, τις ομάδες, τους χορηγούς και τους διοργανωτές. Ο διαθέσιμος χώρος στο κρατίδιο της Γαλλικής Ριβιέρας είναι τόσο μικρός, ώστε ακόμη και τα pits φιλοξενούνται σε μια ειδική πλατφόρμα στην προβλήτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα box είναι ακόμα πιο στενά και οι χώροι φιλοξενίας και ξεκούρασης ανύπαρκτοι. Οι ομάδες καταφεύγουν σε άλλες λύσεις για την σίτιση των μηχανικών, την υποδοχή των καλεσμένων και την πραγματοποίηση των event. Στο GP του Μονακό, συνήθως χρησιμοποιούνται τα mega yachts που βρίσκονται στη μαρίνα και ανήκουν στους ιδιοκτήτες. Σε άλλες περιπτώσεις δημιουργούνται πλωτοί σταθμοί όπως αυτός της Red Bull Racing.

Το Red Bull Energy Station κατασκευάζεται και συναρμολογείται στην Ιταλία, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το Πριγκιπάτο και στη συνέχεια μεταφέρεται στη μαρίνα του Μόντε Κάρλο. Καλύπτει επιφάνεια 2.800 τ.μ. και περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, από κουζίνα, εστιατόρια, καφετέριες, σαλόνια, πισίνες και δωμάτια ανάπαυσης.

Η κατασκευή ζυγίζει 800 τόνους και οι άγκυρες άλλους 130 τόνους. Κατά τη διάρκεια GP θα απασχοληθούν συνολικά 120 άτομα, προσφέροντας σχεδόν 5.700 γεύματα, χιλιάδες χυμούς, εσπρέσο, αναψυκτικά και κοκτέιλ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης