Του Λουκά Παπαλάμπρου

Οι ομάδες του κορυφαίου σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκονται στο Σότσι, όπου αυτό το τριήμερο (28 – 30 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί ο 16ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Grand Prix της Ρωσίας είναι το τελευταίο που διεξάγεται στην Ευρώπη για εφέτος. Το αυτοκινητοδρόμιο φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Πάρκο και έχει δεχθεί μία μεγάλη προέκταση εντός των τειχών. Η διαδρομή αποτελεί μείξη από δημόσιους δρόμους και circuit, θέτοντας ποικίλες προκλήσεις στους οδηγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση των μονοθεσίων στην ευθεία, η ελκτική πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο πρώτο και στο τελευταίο τμήμα. Το μεσαίο τμήμα είναι πιο τεχνικό και απαιτεί από τους οδηγούς να βρουν ρυθμό στην αλληλουχία στροφών.

Η Mercedes είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο Σότσι, έχοντας κερδίσει σε όλα τα GP που έχουν διεξαχθεί από το 2014. Φυσικά, όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στους Lewis Hamilton και Sebastian Vettel. Ο Βρετανός θέλει να επεκτείνει το σερί του και να βρεθεί πιο κοντά στον τίτλο. Ωστόσο, ο Γερμανός οδηγός της Ferrari δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα. Αυτή είναι μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος και θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η πίστα έχει μήκος 5,848 μέτρα και θα πραγματοποιηθούν 53 γύροι. Η στρατηγική θα παίξει εκ νέου σπουδαίο ρόλο στον αγώνα. Η Pirelli έχει δώσει τις ίδιες γόμες ελαστικών με τη Σιγκαπούρη, δηλαδή τις soft, ultrasoft και hypersoft.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου:

Russian Grand Prix
Sochi Autodrom

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 11.00-12.30 – COSMOTE TV
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 15.00-16.30 – COSMOTE TV

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 12.00-13.00 – COSMOTE TV
Κατατακτήριες: 15.00-16.00 – COSMOTE TV

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου
Αγώνας: 14.10 – COSMOTE TV

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης