Στο Albert Park της Μελβούρνης, φιλοξενείται αυτό το τριήμερο (23-25 Μαρτίου) ο πρώτος αγώνας της εφετινής σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομάδες έχουν πάρει θέση στα γκαράζ και οι υβριδικές μονάδες των μονοθεσίων ζεσταίνονται, καθώς σε λίγες ώρες ξεκινά η διαδικασία των ελεύθερων δοκιμών. Οι οδηγοί ανυπομονούν για τον αγώνα, ο οποίος σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοίνωσε η Liberty Media, θα ξεκινήσει 10 λεπτά αργότερα από το συνηθισμένο, για εμπορικούς λόγους – η αλλαγή ώρας ισχύει για όλα τα GP της χρονιάς.

Από αγωνιστικής πλευράς όλα είναι ανοικτά, καθώς στις πρόσφατες δοκιμές της Βαρκελώνης, άπαντες προτίμησαν να ακολουθήσουν διαφορετική στρατηγική, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά τους. Λογικά, φαβορί παραμένει η Mercedes, με τις Ferrari και Red Bull να ακολουθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες τις πιο μαλακές γόμες ελαστικών (soft, supersoft και ultrasoft).  Επίσης, η FIA αποφάσισε να ενεργοποιήσει και μία τρίτη ζώνη DRS στο συγκεκριμένο GP προκειμένου να ευνοήσει τα προσπεράσματα και το θέαμα.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Albert Park Grand Prix Circuit, Melbourne

Παρασκευή 23 Μαρτίου

Ελεύθερες δοκιμές – FP1: 03:30-05:00 (COSMOTE TV)
Ελεύθερες δοκιμές – FP2: 07:00-08:30 (COSMOTE TV)

Σάββατο 24 Μαρτίου

Ελεύθερες δοκιμές – FP3: 05:00-06:00 (COSMOTE TV)
Κατατακτήριες: 08:00 (COSMOTE TV)

Κυριακή 25 Μαρτίου

Αγώνας: 08:10 (COSMOTE TV) – Σε μαγνητοσκόπηση από την ΕΡΤ στις 16:10


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης